Antena Meniu Search
x

Video Un mort şi zeci de victime după o furtună care a făcut prăpăd în Sicilia. Mai multe localităţi au fost înghiţite de ape

Un ciclon format pe Marea Mediterană a făcut prăpăd în Sicilia. Mai multe localităţi sunt de nerecunoscut după ce viitura a rupt poduri, a dărâmat case şi a pus copaci la pământ. Un om a murit, soţia sa este în continuare dată dispărută. Numărul victimelor creşte pe măsură ce salvatorii ajung în zonele izolate.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 20:39

Vezi și

O furtună, cum nu mulţi au văzut, a lovit sudul Italiei peste weekend. În 24 de ore a plouat cât în trei luni în regiuni întinse din sudul ţării. Cel mai rău este în Sicilia şi Calabria, unde numeroase zone sunt sub ape. Pe şosele s-au format toreţi uriaşi care au spulberat totul în cale.

Zeci de maşini au fost aruncate pe câmp, după ce au fost purtate de ape pe zeci de metri distanţă. Viitura a rupt poduri şi a smuls asfaltul de pe drumuri. 

Oamenii din mai multe sate au fost evacuaţi şi duşi în adăposturi, după ce localităţile lor au fost înconjurate de ape. Un cuplu a fost surprins de ape pe drum, îm maşină. Au ieşit din autoturism în speranţa că se vor salva, însă au fost  luaţi de viitură.

Furtună devastatoare în peninsulă

Pe acelaşi subiect

Toată noaptea au fost căutaţi de echipele de salvare, care spre dimineaţă au găsit trupul neînsufleţit al bărbatului. 

Vijelia, comparabilă cu un uragan, s-a format săptămâna trecută deasupra Mării Mediterane. Italienii pun violenţa fenomenului pe seama schimbărilor climatice şi avertizează că astfel de viituri vor fi din ce în ce mai dese. 

Carmelo Barbagallo, pompier Sicilia: În ultimele săptămâni, am avertizat că, din păcate, din cauza temperaturilor ridicate ale mării, se pot forma uragane, care vor pune în dificultate atât populaţia, cât şi echipele de salvatori.  

În Calabria, ca măsură de precauţie şcolie au fost închise azi, la fel şi mai multe centre de vaccinare şi parcuri. Meteorologii au anunţat că Sudul Italiei rămâne toată săptămâna sub avertizare de vreme rea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un mort şi zeci de victime după o furtună care a făcut prăpăd în Sicilia. Mai multe localităţi au fost înghiţite de ape