Antena Meniu Search
x

Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE pe Facebook

Patru persoane au fost înjunghiate, luni seară, într-o biserică din suburbia metropolei australiene Sydney. Atacul a avut loc în incinta lăcaşului de cult "Hristos, Bunul Păstor" din Wakeley, scrie Sky News.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 14:21

Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE pe Facebook
Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE pe Facebook - Captură video

Poliția din New South Wales a fost alertată, luni seara, cu privire la un atac cu cuţitul într-o biserică din suburbia Wakeley. Iniţial au fost raportate două victime, însă echipajele de paramedici sosite la faţa locului au transmis că patru persoane au fost rănite. 

Potrivit primelor informaţii, atacatorul s-ar afla în custodia poliţiei. Acesta s-at fi năpustit asupra predicatorului creştin, care oficia Sfânta Liturghie, iar atacul a fost transmis live pe reţelele de socializare. 

Printre victimele atacului se numără patru bărbaţi cu vârste între 20 şi 60 de ani. Toţi se află sub supraveghere medicală, însă rănile suferite nu le pun viaţa în pericol. Potrivit presei locale, printre cei răniţi se află şi un ofiţer de poliţie. 

"Urmăream transmisia în direct, iar un bărbat tânăr a atacat, probabil cu o armă, dar e greu de spus. Totul a fost foarte rapid”, au scris urmăritorii pe Facebook. "Biserica a intervenit și apoi transmisia în direct s-a întrerupt și a fost ştearsă. Vă rugăm să vă rugați pentru episcopul nostru curajos”, sunt câteva dintre comentariile care au urmat după atac. 

Pe acelaşi subiect

Şase morţi într-un atac la mall

Momente de teroare într-un centru comercial din Sydney. Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis şase persoane şi a rănit alte opt. Printre victime, se numără o tânără mamă. Şi bebeluşul ei, în vârstă de doar nouă luni, a fost înjunghiat şi este în stare gravă. Poliţista care l-a împuşcat mortal pe agresor a devenit eroina ţării. 

Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a provocat panică în complexul aglomerat Westfield Bondi Junction, sâmbătă, când a început să înjunghie oamenii cu un cuţit. Cinci dintre cele şase persoane care au murit erau femei. Alte câteva persoane, inclusiv un bebeluş, au fost rănite. Şeful poliţiei din New South Wales a declarat pentru postul australian ABC News că este "evident" că atacatorul s-a concentrat asupra femeilor.

Autorităţile au declarat anterior că atacul a fost cel mai probabil "legat de sănătatea mintală" a lui Cauchi, care a fost împuşcat mortal sâmbătă de o poliţistă. El era deja cunoscut de poliţie, dar nu fusese niciodată arestat sau inculpat în statul său natal Queensland. El a fost diagnosticat pentru prima dată cu o boală mintală la 17 ani, a declarat poliţia din Queensland. Atacul - într-unul dintre cele mai mari şi mai populare centre comerciale din ţară - a şocat Australia, unde crimele în masă sunt rare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE pe Facebook