Antena Meniu Search
x

Atac într-un mall din Sydney. Poliţista care l-a ucis pe agresor este considerată o eroină: "Dacă nu îl împuşca ar fi continuat"

Atac într-un mall din Sydney. Poliţista care l-a împuşcat mortal pe atacatorul cu cuţitul ce a ucis şase persoane într-un atac la un complex comercial din Sydney a fost elogiată drept o eroină care a salvat vieţi, relatează dpa, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.04.2024, 15:26

Atac într-un mall din Sydney. Poliţista care l-a ucis pe agresor este considerată o eroină: "Dacă nu îl împuşca ar fi continuat"
Atac într-un mall din Sydney. Poliţista care l-a ucis pe agresor este considerată o eroină: "Dacă nu îl împuşca ar fi continuat" - X (Twitter)

Agenta poliţiei din statul New South Wales a fost una dinte cele câteva zeci care au fost desfăşuraţi sâmbătă, în jurul orei 15.30 locale, după un atac cu cuţitul în centrul comercial Westfield Bondi Junction.

Ea a părut însă să fie singură atunci când a tras asupra atacatorului, după ce acesta s-a îndreptat în direcţia ei, a precizat poliţia. Poliţista a încercat apoi să-l resusciteze pe bărbat până au venit paramedicii, dar el nu a putut fi resuscitat.

Polițista a încercat să îl resusciteze pe agresor

Au apărut mai multe imagini pe social media în care poliţista poate fi văzută cum încearcă să-l resusciteze pe agresor, precum şi un clip în care ea încearcă să resusciteze o victimă care stă nemişcată la sol în centrul comercial.

Pe acelaşi subiect

Un client a povestit pentru ABC News cum a decurs situaţia.

"A început să vină către noi şi tot ce am auzit a fost 'pune-l jos' şi apoi l-a împuşcat. Nu aveam nicio îndoială că dacă nu îl împuşca ar fi continuat. Era într-un acces de furie", a afirmat el. "Apoi a mers până la el şi i-a făcut mişcări de resuscitare. Avea un cuţit mare asupra lui, ea l-a îndepărtat", a mai relatat martorul ocular.

"Este cu siguranţă o eroină"

"Curajul agentei de poliţie, care a intrat de una singură în situaţia de la faţa locului, evident foarte periculoasă. Este cu siguranţă o eroină", a declarat premierul Anthony Albanese. "Nu există nicio îndoială că a salvat vieţi prin acţiunea ei şi asta ne reaminteşte de faptul că acei oameni care poartă o uniformă sunt cei care se îndreaptă spre pericol, nu departe de el, şi le mulţumesc fiecăruia dintre ei pentru acţiunile întreprinse până acum şi cele pe care le vor întreprinde în zilele următoare, care vor fi de asemenea o perioadă dificilă", a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Atac într-un mall din Sydney. Poliţista care l-a ucis pe agresor este considerată o eroină: "Dacă nu îl împuşca ar fi continuat"