Meniu
Search
x

Un pensionar de 88 de ani acuzat că şi-a ucis soţia la 39 de ani de la dispariţia sa, în Anglia

Un pensionar de 88 de ani este acuzat de uciderea soţiei sale la 39 de ani de când femeia a dispărut fără urmă. David Venables a fost pus sub acuzare că a omorât-o pe Brenda Venables, 48 de ani, în Kempsey, Worcestershire, Anglia.

De Monica Palade la 08.06.2021, 22:58

Fermierul a fost arestat în 2019, după ce rămăşite umane au fost descoperite într-un puţ a fermei unde locuia cu partenera sa. Femeia a dispărut din casa lor în 1982, iar de atunci nu a mai fost văzută niciodată.

Dispariţia sa a fost tratată ca persoană dispărută şi nu s-a pus niciodată problema unei crime, până când au fost descoperite oasele. Poliţia West Mercia a confirnat că l-au acuzat pe Venables în legătură cu uciderea soţiei sale.

Numele femeii a fost adăugat pe piatra de mormânt a părinţilor săi, iar moartea sa a fost înregistrată ca fiind 1982. Venables a fost acuzat la 39 de ani de la dispariţia femeii şi la doi ani de la descoperirea rămăşiţelor sale.

Ofițerii criminalistici au fost văzuți cercetând terenurile agricole și noua casă a lui Venables, în luna iulie 2019, după ce a fost făcută descoperirea șocantă. Pensionarul deţinea o pepinieră şi o fermă de porci în Quaking, unde locuia cu Brenda. Oasele femeii au fost descoperite într-o pungă într-un puţ, în timpul unei curăţenii de rutină, ceea ce a dus repede la o anchetă de crimă.

Pe acelaşi subiect

Acuzat că şi-a ucis soţia la 39 de ani de la dispariţia sa

La vremea repesctivă un vecin a susţinut: „Doamna Venables obişnuia să meargă în fiecare săptămână la părinţii săi, în Bromsgrove. La un moment dat a spus cuiva că soţia sa a plecat în Spania”.

Localnicii au spus că dispariția doamnei Venables a fost aprig discutată în sat și chiar s-a speculat la un moment dat că trupul său ar fi putut fi îngropat într-un mormânt de beton sub autostrada M5 din apropiere, atunci când a fost construită.

Un sătean a declarat pentru The Sun: „Tocmai ne mutasem în sat când a dispărut. Au mers să o caute în josul râului. Ăsta a fost primul gând că s-a înecat”.

Bătrâneţe în spatele gratiilor

Mark Paul, procurorul de caz, a declarat: „Decizia de a autoriza acuzația împotriva inculpatului a fost luată după examinarea atentă a tuturor probelor disponibile ale acestui caz complex și a stabilit că este necesară urmărirea penală în interesul public. Presupusele infracțiuni au avut loc între 2 mai 1982 și 5 mai 1982.

„Treaba procuraturii nu este de a decide dacă o persoană este vinovată de o infracțiune, ci de a face evaluări corecte, independente și obiective cu privire la faptul dacă acuzațiile penale sunt adecvate. Procedurile penale sunt acum active și nu trebuie să existe nicio raportare, comentariu sau schimb de informații online care ar putea prejudicia aceste proceduri.”

Un purtător de cuvânt al Poliției West Mercia a adăugat: „David Venables, în vârstă de 88 de ani, din Kempsey, a fost acuzat de crimă marți 8 iunie și se va înfăţişa la Curtea Magistratului Worcester marți 15 iunie. El a fost acuzat în legătură cu descoperirea de rămășițe umane, identificate ca Brenda Venables, care au fost găsite la Kempsey în iulie 2019. Brenda a fost dispărută inițial în mai 1982”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un pensionar de 88 de ani acuzat că şi-a ucis soţia la 39 de ani de la dispariţia sa, în Anglia