Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un poliţist şi-a ucis fosta soţie la doar câteva zile după ce și-a recuperat arma, în SUA. În urmă cu 9 luni femeia făcuse o plângere după ce a împuşcat-o în braţ

Un poliţist şi-a împuşcat mortal fosta soţie la doar câteva zile după ce şi-a primit înapoi arma. În urmă cu nouă luni, îi fusese confiscată după ce tânăra a făcut o plângere pentru că a împuşcat-o în braţ.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.06.2021, 20:17

Sfârşit cumplit pentru o tânără de 31 de ani care a pierit în mâinile fostului ei soţ. Jason McIntosh, în vârstă de 46 de ani, din Birmingham, şi-a primit înapoi pistolul în ciuda faptului că avea un ordin de restricție. 16 zile mai târziu a folosit arma pentru a o ucide pe Megan Montgomery, în timp ce pleca dintr-un bar alături de prietenii ei.

Mama tinerei şi-a exprimat frustrarea, sâmbătă, în privinţa deciziei de a i se returna poliţistului arma, în condiţiile în care până şi avocatului bărbatului a recunoscut că este o alegere „iraţională, ilogică şi imprudentă”.

„Deci ordinul de restricție îi poate interzice să contacteze, să telefoneze, să trimită mesaje text, să o hărțuiască, să o urmărească, dar, apropo, poți avea o armă? Este ridicol”, a declarat Susann Montgomery-Clark.

Cei doi s-au căsătorit pe 2 februarie 2018 și s-au despărțit un an mai târziu pe 23 februarie, în aceeași zi în care poliția a fost chemată acasă după ce McIntosh, pe atunci ofițer în serviciu la Departamentul de Poliție Hoover, a împuşcat-o pe Megan în braț.

Rapoartele poliției arată că McIntosh le-a spus ofițerilor că el și tânăra au fost implicați într-un “incident intern” și se luptau pentru arma de mână atunci când pistolul s-a descărcat.

La acel moment bărbatul a fost suspendat din funcţie până la aşteptarea rezultatelor din anchetă, dar a demisionat două zile mai târziu. Anchetatorii stabilit ulterior că Megan fusese „agresorul” în dispută, iar ea la rândul ei a renunţat la plângerea împotriva lui McIntosh. Agenția de aplicare a legii din Alabama (ALEA), care a preluat cazul, deoarece ofițerii care au răspuns au fost colegii lui McIntosh, a confiscat pistolul și i-a dat un ordin de restricție. Cu toate acestea, nouă luni mai târziu, i-au returnat pistolul lui McIntosh, în ciuda legii din Alabama care prevedea că nimeni cu ordin de restricție pentru abuzuri domestice nu ar trebui să aibă acces la o armă de foc.

Inclusiv avocatul poliţistului, Tommy Spina, a declarat că decizia ar putea să o coste viaţa pe fosta lui soţie: „În opinia mea, a fost irațional, ilogic și nu a fost prudent să facă acest lucru. Nu cred că ceea ce s-a întâmplat în acea noapte a fost doar o chestiune singulară care nu se va mai repeta”

Ucisă în faţa prietenilor

Poliţistul a aşteptat-o pe fosta lui soţie să iasă dintr-un bar, unde ieşise alături de prietenii ei din Mountain Brook, Alabama. A urmărit-o până la parcare unde a bătut-o şi împuşcat-o în cap. Tragedie a avut loc în decembrie 2019.

La începutul acestui an, McIntosh a pledat vinovat de crimă ca parte a unui acord care îl pune după gratii timp de 30 de ani. La 31 martie, un judecător a acceptat acordul de pledoarie care l-a obligat să recunoască crima, dar nu și crima capitală. Dacă ar fi fost condamnat pentru crimă capitală, ar fi primit pedeapsa cu moartea.

Decizia mai blândă a venit în ciuda faptului că poliţistul fusese înregistrat vorbind despre obsesia sa pentru ucigașii în serie și despre modul în care planificarea unei împușcături în masă era un „gând liniștitor” care îl ajuta să doarmă noaptea. Îi trimisese anterior texte cu ameninţări fostei sale soţii, pe care la rândul ei le-a postat pe reţelele de socializare pentru a educa alte tinere în privinţa violenţei domestice şi abuzurilor, sfătuindu-le să nu suporte, ci să caute o metodă de salvare.

Megan începuse oficial procesul de depunere a actelor de divorţ în luna mai, dar dosarul din instanţă era încă activ la momentul morţii ei, în luna decembrie, potrivit Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al ALEA a insistat că nu aveau dreptul legal să păstreze arma fostului poliţist: „Arma era proprietatea personală a domnului McIntosh, ancheta a fost închisă, iar ALEA nu avea nicio justificare legală pentru păstrarea proprietății sale private. În plus, ordinul de restricție nu a restricționat accesul domnului McIntosh la armele de foc. Dacă arma ar fi fost o armă de serviciu emisă de departament, ALEA ar fi returnat-o departamentului"

Cu toate acestea, potrivit Daily Mail, legea din Alabama precizează că nicio persoană „care este supusă unui ordin de protecție valabil pentru abuzuri domestice… nu va deține o armă de foc, nu va avea o armă în posesia sa”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un poliţist şi-a ucis fosta soţie la doar câteva zile după ce și-a recuperat arma, în SUA. În urmă cu 9 luni femeia făcuse o plângere după ce a împuşcat-o în braţ