Antena Meniu Search
x

Un rinocer alb dintr-un parc zoologic din Franța a fost ucis de braconieri

Iubitorii animalelor din Franţa sunt revoltaţi după ce unul din rinocerii albi ai unui parc zoologic a fost ucis de braconieri, care i-au şi tăiat cornul. Este primul atac de acest fel din Franţa şi din întreaga Europă.

Vezi și

Iubitorii animalelor din Franţa sunt revoltaţi după ce unul din rinocerii albi ai unui parc zoologic a fost ucis de braconieri, care i-au şi tăiat cornul. Este primul atac de acest fel din Franţa şi din întreaga Europă.

Parcul zoologic din Thoiry, la 50 de kilometri de Paris, adăposteşte numeroase animale din specii africane. Multe dintre acestea trăiesc în semi-libertate iar vizitatorii se pot plimba cu maşina printre ele. Cei trei rinoceri albi ai parcului sunt, însă, izolaţi într-un ţarc. Aici, unul dintre ei, Vince, a fost găsit fără viaţă, lovit de trei gloanţe, cu un corn retezat şi al doilea, parţial, tăiat. Ceilalţi doi rinoceri erau nevătămaţi. Făptaşii au dispărut fără urmă.

-Vince era un animal la care ţineam mult. Îl aveam din 2015 şi era un animal foarte frumos, un mascul tânăr. Ne ocupam de el cu toată grija şi cred că era fericit în parcul din Thoiry.

Cornul de rinocer este foarte căutat pe piaţa neagră, mai ales în Asia, unde se crede că are proprietăţi afrodisiace, fără ca ştiinţa să fi confirmat acest fapt. Din acest motiv, în mediul lor natural din Africa, rinocerii au fost vânaţi fără milă de braconieri iar cei albi au ajuns în pragul dispariţiei. Numărul lor a mai crescut doar după ce guvernul sud-african a pus rezervaţiile sub pază înarmată. Dar uciderea unui rinocer în Europa este fără precedent.

-Este o problemă uriaşă în Africa, dar niciodată nu ne-am fi închipuit că într-un parc zoologic, un parc zoologic european, braconierii pot să vină şi să facă aşa ceva. Este de neînchipuit.

Jandarmeria franceză încearcă acum să-i găsească pe ucigaşi. Ministrul mediului a sesizat parchetul şi a avertizat că, dacă vor fi prinşi, braconierii vor fi judecaţi pentru uciderea unui animal captiv şi afectarea protecţiei speciilor. Comerţul cu corn de rinocer şi fildeş de elefant a fost interzis total, anul trecut, în Franţa iar ministrul cheamă toate statele europene să adopte aceeaşi măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un rinocer alb dintr-un parc zoologic din Franța a fost ucis de braconieri