Antena Meniu Search
x

Un român fără adăpost, împușcat de polițiști într-un parc din Munchen, după ce i-au confundat pistolul de jucărie cu o armă reală

Incident tulburător într-un parc din Munchen. Un român fără adăpost, în vârstă de 38 de ani, a fost împușcat de patru ori de polițiști, după ce i-au confundat arma de jucărie pe care o avea asupra sa cu una reală.

de Monica Palade

la 13.07.2021, 17:38

Un român fără adăpost, împușcat de polițiști într-un parc din München, după ce i-au confundat pistolul de jucărie cu o armă reală - Profimedia

Întâmplarea a avut loc la începutul lunii iulie, dar acum autoritățile au venit cu explicații suplimentare, după ce presa germană a anunțat că ambulanța a venit la fața locului, mult mai târziu decât ar fi trebuit și conform protocolului.

Unul dintre gloanțe l-a atins pe român în piept, iar acesta s-a prăbușit la pământ. Un polițist a fost cel care i-a acordat primul ajutor până la venirea salvatorilor. Bărbatul a fost preluat de echipajul de salvare, sosit între timp, și transportat de urgență la spital, unde a fost operat de urgență. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă.

Incident cu multe semne de întrebare

Incidentul a ridicat multe semne de întrebare. Mai ales că bărbatul fără adăpost, pe care poliția l-a identificat ca fiind român, avea un pistol de jucărie, lucru confirmat de autorități. În plus, modul cum s-a intervenit la fața locului. Ambulanța ajungând cu întârziere.

Pe acelaşi subiect

Potrivit poliției, operațiunea a început în jurul orei 17:55 și a fost trimisă o alarmă în partea de vest a digului Oberföhringen. Ambulanța ajunge abia la 18:25.

„Urgențele din zona de aprovizionare a unei stații de ambulanță ar trebui, în general, să poată fi atinse în cel mult douăsprezece minute de la plecare [...]”, spune Legea privind serviciile de salvare. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat pentru publicația germană Bild: „Doar atunci când locul acțiunii este sigur pentru lucrătorii de salvare, forțele primesc instrucțiunea de a merge mai departe”.

Cu toate acestea, presa a ajuns la fața locului la 18.15, în timp ce salvarea, zece minute mai târziu. Când a fost întrebat de ce, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Pot spune că lucrătorii de salvare au fost alertați la 18:03 și au fost la punctul de apel la 18:10”. Cercetările continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un român fără adăpost, împușcat de polițiști într-un parc din Munchen, după ce i-au confundat pistolul de jucărie cu o armă reală