Antena Meniu Search
x

Galerie foto ”Nepotul nostru, Andrei, a murit”. Un român de 32 de ani, soldat în armata Ucrainei, a fost ucis în bombardamentele de la Odessa

Andrei Dumbravă, un român de 32 de ani, soldat în Armata Ucrainei, a murit în bombardamentul lansat de Rusia, noaptea trecută, asupra unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk în regiunea Odessa.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 19:54

La 32 de ani, Andrei a lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani. 

„Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scris, pe Facebook, mătușa militarului.

Andrei avea 32 de ani și urma să devină tată a doua oară

Vestea a fost confirmată și de deputatul român Natalia Intotero, fost ministru al Românilor de Pretutindeni.

Pe acelaşi subiect

”El a fost Andrei Dumbravă. Era fiu, soț, tată, etnic român și soldat în armata Ucrainei. A murit noaptea trecută în atacul trupelor rusești din regiunea Odesa, în timp ce păzea un post militar de radio. La 32 de ani, a lăsat în urmă o soție însărcinată în 7 luni și o fetiță de 4 ani. Dumnezeu să îl odihnească și să îi ocrotească familia. Condoleanțe celor care l-au cunoscut. Din păcate, va mai curge sânge românesc în războiul ăsta. O parte din comunitatea românească din Ucraina, cu aproximativ 400 de mii de etnici români, se află deja în zone de conflict. Ne rugăm pentru ei și pentru tot poporul ucrainian”, a scris deputata, pe Facebook.

18 morți în bombardamentele de la Odessa

Potrivit site-ului unian.net, 8 bărbați și 10 femei au murit în bombardamentele de la Odessa. Printre victime se numără și Andrei Dumbravă, un soldat de origine română în Armata Ucrainei.

Încă de la primele ore ale zilei de sâmbătă, lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile Kievului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone din oraș. Preşedintele Zelenski a rămas în capitală, împreună cu guvernul. Sâmbătă dimineața, acesta a transmis că poporul ucrainean "nu va depune armele". Rușii susțin că au cucerit orașul Melitopol, iar în Kiev, un bloc de locuințe a fost lovit de o rachetă de croazieră.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis populației că "nu ne predăm" și că armata ucraieană controlează Kievul. Ministerul Sănătății a anunțat și un prim bilanț al războiului: 198 de morți și 1.115 răniți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » ”Nepotul nostru, Andrei, a murit”. Un român de 32 de ani, soldat în armata Ucrainei, a fost ucis în bombardamentele de la Odessa