Antena Meniu Search
x

Un soldat ucrainean pupă pământul şi izbucneşte în plâns: A stat un an prizonier la ruşi. Alţi doi copii, eliberaţi de ruşi, s-au reunit cu mama lor după 17 luni

Război în Ucraina. Rusia şi Ucraina au anunţat joi un schimb de prizonieri: câte 45 de soldaţi de fiecare tabără s-au întors acasă. Printre ucrainenii eliberaţi de ruşi se numără doi ofițeri, 41 de soldați și sergenți și un angajat civil de la Azovstal.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 15:00

Vezi și

În imaginile difuzate de autorităţile de la Kiev, unul dintre prizonierii ucraineni, vizibil slăbit, iese dintr-un autobuz şi, pe jumătate gol, se pune jos, îmbrăţisează pământul şi izbucneşte în plâns. Rând pe rând mai mulţi bărbaţi tineri şi slabi, unii cu răni şi zgârieturi pe faţă, ies din vehicul, plâng şi se îmbrăţişează sau sărută steagul Ucrainei. Unul are o mână în ghips, o vânătaie pe faţă şi mai mulţi dinţi lipsă. 

"Când te uiţi la ei, îşi dai seama de cât de prost au fost trataţi de ruşi şi de cât de fericiţi sunt că se află din nou pe pământul unde s-au născut" a comentat Noelreports, un cont de Twitter pro-ucrainean care relatează frecvent despre războiul din Ucraina.

unii dintre ucrainenii eliberaţi au luptat la Mariupol şi Azovstal

Şi ministerul rus al Apărării a declarat că 45 de militari ruşi au fost returnaţi din arestul ucrainean. Andri Ermak, şeful cancelariei prezidenţiale a Ucrainei, a spus că 45 de militari şi doi civili au fost returnaţi Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Ermak a declarat că unii dintre cei eliberaţi au luptat la Mariupol şi în combinatul siderurgic Azovstal din sudul oraşului, iar alţii în prima linie în altă parte. "Fiecare dintre ei este un erou", a spus Ermak.

Doi copii, eliberaţi de ruşi, s-au reunit cu mama lor după 17 luni

Un oficial ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineţ, a declarat că majoritatea celor eliberaţi au fost "răniţi grav" şi toţi vor avea nevoie de reabilitare.

Într-o postare separată, Ermak a spus că doi copii în vârstă de şase şi zece ani au fost lăsaţi să se întoarcă în Ucraina după eliberarea mamei lor, medic militar, în octombrie anul trecut. Autorităţile ucrainene au făcut publice şi imagini cu momentul în care Renat, în vârstă de 6 ani, și Varvara, în vârstă de 10 ani se reunesc după 17 luni cu mama lor după ce au fost lăsaţi de ruşi să se întoarcă în Ucraina.

Rusia şi Ucraina au schimbat periodic grupuri de prizonieri în timpul războiului, aflat acum în a 17-a lună. Lubineţ a spus că 2.576 de ucraineni au fost eliberaţi în schimburi de prizonieri de la începutul războiului din Ucraina. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un soldat ucrainean pupă pământul şi izbucneşte în plâns: A stat un an prizonier la ruşi. Alţi doi copii, eliberaţi de ruşi, s-au reunit cu mama lor după 17 luni