Foto

Un student de 20 de ani s-a stins din viaţă după ce un glonț rătăcit a zburat prin geamul metroului, nimerindu-l în ceafă, în SUA

De Redactia Observator.
Publicat: 07.07.2021, 19:04.
Actualizat: 07.07.2021, 19:09

Un student de la Universitatea din Chicago, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis de un glonț rătăcit, în timp ce se afla într-un tren de metrou. Tânărul era în drum spre casă şi venea de la stagiul de practică ţinut la o firmă de investiții.

Un student de 20 de ani s-a stins din viaţă după ce un glonț rătăcit a zburat prin geamul metroului, nimerindu-l în ceafă, în SUA

Un student de 20 de ani s-a stins din viaţă după ce un glonț rătăcit a zburat prin geamul metroului, nimerindu-l în ceafă, în SUA

GoFundMe

Max Lewis se afla într-un tren de metrou, în jurul orei 18.30, pe 1 iulie, când glonțul a zburat printr-o fereastră și l-a lovit în ceafă. Conform descrierii unei campanii iniţiate pe pagina GoFundMe, metroul a fost oprit în gara 51 Street / Washington Park imediat după momentul împușcăturii.

Lewis a fost dus de urgență la Centrul Medical al Universității din Chicago. Oraşul a cunoscut niveluri catastrofale de violență în ultimele luni, mai ales în ceea ce priveşte atacurile armate. Alte orașe importante din SUA, inclusiv New York, Philadelphia, Denver și Cincinnati, au înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de împușcături în perioada de dinainte şi de după 4 iulie.

Lewis, originar din Denver, avea o diplomă dublă în informatică și economie. Recent a obținut un stagiu pe timp de vară la o firmă de investiții din Chicago, dar a ales să facă naveta la birou, mai degrabă decât să lucreze de acasă.

Citește și:

Tânărul de 20 de ani rămăsese paralizat în urma incidentului

Poliția a spus că Lewis nu era ținta atacatorului. Până în prezent, nu au fost anunțate arestări. Mama tânărului, Rebecca Rivkin, a declarat pentru WGN News că glonțul i-a paralizat fiul de la gât în ​​jos, ceea ce însemna că nu mai putea merge vreodată şi nu mai putea mânca singur. De asemenea, necesita să rămână conectat la ventilator pentru tot restul vieții sale. Familia a decis că tânărul va fi doar o legumă, aşa că au decis să îl deconecteze de la aparate.

Lewis a fost descris de prieteni ca fiind inteligent, grijuliu și plin de compasiune. În timp ce studia la Universitatea din Chicago, tânărul și-a asumat multe responsabilități. A fost inclusiv președintele frăției Alpha Epsilon Pi, potrivit Daily Mail.

''Nu există cuvinte care să caracterizeze în mod adecvat cât de devastatoare este această pierdere. Dintre toți oamenii din această lume, Max era ultimul care merita așa ceva.'' Un purtător de cuvânt al Universității din Chicago a confirmat moartea lui Lewis într-un comunicat, spunând că întreaga comunitate a colegiului a fost ''devastată''. ''Cele mai profunde simpatii ale noastre sunt cu familia lui Max, cu prietenii și cu toți cei care l-au cunoscut. Era un student talentat și o persoană iubită''. O parte dintre fondurile care vor fi strânse vor fi redirecționate către organizațiile de prevenire și asistență împotriva violenței, dar şi către alte victime din Chicago.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.