Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe de coşmar, la mila vremii extreme. Morţi şi răniţi într-un camping din Rusia. În Alpi, turiştii şi-au găsit maşinile îngropate sub tone de pământ

China tremură sub ameninţarea celui mai puternic taifun din ultimii şase ani. 130 de milioane de oameni sunt în pericol din cauza furtunii tropicale. Vijelii nemiloase fac prăpăd şi în Europa. În estul Rusiei, cel puţin zece oameni au murit după o furtună care a avut forţa unui uragan. Italia şi Franţa au fost şi ele lovite de un val de fenomene extreme, de la grindină la inundaţii şi alunecări de teren. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 09:36

Vezi și

O furtună neobişnuit de puternică s-a abătut asupra unui camping plin de turişti, în apropierea fluviului Volga, la 600 de kilometri de Moscova. Opt oameni, printre care trei copii, şi-au pierdut viaţa după ce copaci smulşi din rădăcini de vânt au căzut peste corturile lor. Alte 15 persoane au ajuns în spital. Un avertisment fusese lansat de meteorologi, dar în zona campingului telefoanele nu aveau semnal. Doi oameni au murit în alte incidente provocate de aceeaşi furtună care a străbătut opt regiuni ale Rusiei. 

Europa şi Asia, răvăşite de furtuni

Sudul Franţei a fost răvăşit de furtuni violente. Un bărbat şi un copil au fost grav răniţi într-un parc acvatic, recent inaugurat, unde o structură gonflabilă a fost pur şi simplu ridicată în aer de vânt şi trântită la pământ după 50 de metri. Cei doi au fost resuscitaţi de echipajul ambulanţelor, dar rămân în stare critică la spital. 

Furtunile au afectat o zonă întinsă, între Lyon şi Marsilia. Vântul puternic şi ploaia torenţială au lăsat oamenii din 4.000 de locuinţe fără electricitate. Grindina a distrus toate culturile de câmp. Nici oraşele nu au scăpat. Puhoaiele au făcut prăpăd. 

Pe acelaşi subiect

Vacanţe de coşmar din cauza vremii

Scene dramatice şi Italia. La graniţa cu Austria, o viitură năprasnică a spulberat un pod în câteva secunde. Iar în Alpi, vacanţele unor turişti s-au transformat în coşmar. O alunecare de teren a îngropat sub tone de pământ mai multe maşini. 

"O avalanşă de furtuni neobişnuite prin intensitate şi recurenţă. Din păcate, ne aşteptăm la astfel de evenimente, în sensul că încălzirea globală face ca evenimentele extreme, care au existat dintotdeauna, să fie mai frecvente şi mai puternice", spune Luca Mercalli, climatolog. 

În Asia face prăpăd taifunul Doksuri. Furtuna tropicală care s-a năpustit asupra Chinei a adus ploi torenţiale la Beijing, unde zeci de mii de oameni au fost evacuaţi. În provinciile situate mai la est, rafalele de vânt de 175 de kilometri pe oră au provocat pagube enorme şi spaimă. 

Meteo. Vremea în lume

Inundaţiile au lovit cu furie. Puhoaiele au smuls copaci din rădăcini, au frânt stâlpi de înaltă tensiune, au rupt drumuri şi au distrus case şi maşini. Sute de locuinţe au fost distruse în Taiwan, iar străzile s-au transformat în râuri care numai cu barca pot fi traversate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vacanţe de coşmar, la mila vremii extreme. Morţi şi răniţi într-un camping din Rusia. În Alpi, turiştii şi-au găsit maşinile îngropate sub tone de pământ