Antena Meniu Search
x

Video Franţa şi Italia, măturate de furtuni violente. 130 de milioane de chinezi, în pericol sub ameninţarea celui mai puternic taifun din ultimii 6 ani

China tremură sub ameninţarea celui mai puternic taifun din ultimii 6 ani. 130 de milioane de oameni sunt în pericol din cauza furtunii tropicale. Vijelii nemiloase fac prăpăd şi în Europa. De la grindină la inundaţii şi alunecări de teren, o tornadă de fenomene extreme au lovit Italia şi Franţa. 

de Redactia Observator

la 30.07.2023, 21:11

Vezi și

Sudul Franţei a fost răvăşit de furtuni violente. O zonă întinsă, între Lyon şi Marsilia, a fost printre cele mai afectate. Vântul puternic şi ploaia torenţială au lăsat oamenii din 4.000 de locuinţe fără electricitate. 

Grindina a distrus toate culturile de câmp. Nici oraşele nu au scăpat. Puhoaiele au făcut prăpăd. 

Scene dramatice şi Italia. La graniţa cu Austria, o viitură năpraznică a spulberat un pod în câteva secunde. Iar în Alpi, vacanţele unor turişti s-au transformat în coşmar. O alunecare de teren a îngropat sub tone de pământ mai multe maşini. 

Luca Mercalli, climatolog: O avalanşă de furtuni, neobişnuite prin intensitate şi recurenţă. Din păcate, ne aşteptăm la astfel de evenimente, în sensul că încălzirea globală face ca evenimentele extreme, care au existat dintotdeauna, să fie mai frecvente şi mai puternice. 

Pe acelaşi subiect

Taifunul Doksuri, prăpăd în Asia

În Asia face prăpăd taifunul Doksuri. Furtuna tropicală care s-a năpustit asupra Chinei cu rafale de 175 de kilometri pe oră a adus pagube enorme şi spaimă. 

Inundaţiile au lovit cu furie. Puhoaiele au smuls din copaci din rădăcini, au frânt stâlpi de înaltă tensiune, au rupt drumuri şi au distrus case şi maşini. Sute de locuinţe au fost distruse în Taiwan, iar străzile s-au transformat în râuri care numai cu barca pot fi traversate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Franţa şi Italia, măturate de furtuni violente. 130 de milioane de chinezi, în pericol sub ameninţarea celui mai puternic taifun din ultimii 6 ani