Antena Meniu Search
x

VEŞTI îngrijorătoare pentru români! Avertismentul unui oficial britanic: "Libertatea de mişcare nu va mai fi aşa cum o ştim"

Secretarul britanic pentru Afaceri Interne, Amber Rudd, a lansat un avertisment privind procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, declarând că "libertatea de mişcare nu va mai fi aşa cum o ştim".

Secretarul britanic pentru Afaceri Interne, Amber Rudd, a lansat un avertisment privind procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, declarând că "libertatea de mişcare nu va mai fi aşa cum o ştim".

Amber Rudd susţine că Brexit-ul va însemna "sfârşitul libertăţii de mişcare aşa cum o ştim", însă cifrele nu vor scădea odată cu ieşirea ţării din UE, notează news.sky.com.

Potrivit acesteia, Guvernul britanic este împotriva măsurilor radicale, urmând ca marile companii sau afaceri să fie consultate, în această vară, privind politica legată de imigraţie.

Amber Rudd a confirmat planurile unor ministere de a limita beneficiile acordate noilor imigranţi, dar a insistat că este vorba doar despre una dintre multele opţiuni posibile.

Pe acelaşi subiect

"Avem mai multe opţiuni. Ar fi o greşeală să spun mai mult de atât. Analizăm toate posibilităţile existente. Cum vor fi acestea implementate şi cât timp va dura va depinde de acordul final privind ieşirea din UE", a declarat Amber Rudd pentru postul ITV's Peston.

Aceste comentarii intervin în momentul în care circulă informaţii potrivit cărora noii imigranţi ar putea primi permis de muncă pentru o perioadă de cinci ani, dacă au un loc de muncă asigurat, însă nu vor avea posibilitatea de a solicita alte beneficii în această perioadă.

Potrivit Sunday Times, ministerele ar putea negocia cu organele abilitate câte permise de muncă să fie acordate pentru imigranţi în industriile cheie, cum ar fi turismul sau sănătatea.

În această săptămână, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis, a declarat, în timpul unei vizite în Estonia, că va fi nevoie de "ani şi ani" pentru ca locurile de muncă necalificată, rămase libere după plecarea imigranţilor din ţările UE să fie preluate de muncitori britanici.

"În turism, în sectorul hoteluri şi restaurante, în sectorul serviciilor sociale, în agricultură va fi nevoie de timp, va fi nevoie de ani şi ani ca aceste joburi să fie ocupate de cetăţeni britanici. Să nu vă aşteptaţi ca uşa să fie închisă brusc: nu se va întâmpla asta", a spus David Davis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » VEŞTI îngrijorătoare pentru români! Avertismentul unui oficial britanic: "Libertatea de mişcare nu va mai fi aşa cum o ştim"