Antena Meniu Search
x

Curs valutar

VIDEO. Un polițist împușcă în piept un copil de 13 ani pe o alee întunecată, în Chicago

Poliția din Chicago a făcut publice imagini care surprind momentul în care un ofițer de poliție împușcă un băiat de 13 ani pe o alee întunecată.

de Redactia Observator

la 11.06.2021 , 14:42

Înregistrarea este realizată cu o cameră de corp pe 29 martie.  Polițistul îi strigă adolescentului ”Arunc-o la pământ!” sugerând că suspecta că minorul era înarmat apoi îl împuscă o singură dată în piept.

Băiatul nu pare să aibă o armă în fracțiunea de secundă în care a fost împușcat, dar înregistrarea poliției arată un pistol în apropierea locului unde victima a căzut, scrie BBC.

Mici proteste au avut loc joi seara în jurul orașului Chicago, la câteva ore după ce primarul orașului a făcut apel la calm.

Vezi și

Înregistrarea morții lui Adam Toledo este dată publicității în contextul în care un alt tânăr de culoare, Daunte Wright, a fost împușcat din greșeală pe 11 aprilie, de către un ofițer într-o suburbie din Minneapolis.

Pe acelaşi subiect

Poliţista care l-a împușcat mortal a fost pusă sub acuzare pentru omor.  Femeia, care a demisionat după tragedie, susţine că a confundat arma de foc cu cea de electroşocuri. Evenimentul a generat proteste violente în Statele Unite. 

Oamenii au ieşit în stradă pentru a condamna brutalitatea autorităţilor faţă de persoanele de culoare. Fosta poliţistă se află în arest. Dacă va fi găsită vinovată, riscă o pedeapsă maximă de zece ani de închisoare. Cazul lui Daunte Wright a stârnit proteste violente în timp ce orașul așteaptă rezultatul procesului lui Derek Chauvin, polițistul acuzat de moartea lui George Floyd.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » VIDEO. Un polițist împușcă în piept un copil de 13 ani pe o alee întunecată, în Chicago