Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Viktor Orban cere scuze de la liderii PPE, după ce i-a făcut "idioți utili"

Viktor Orban cere scuze de la liderii PPE, după ce i-a făcut "idioți utili" pe cei care cer excluderea formațiunii Fidesz din grupul conservator din Parlamentul European (PE). Totodată, premierul ungar a refuzat să facă compromisuri în ceea ce privește "protecția culturii creștine".

de Redactia Observator

la 14.03.2019 , 14:06

Viktor Orban cere scuze de la liderii Partidului Popular European, după ce i-a făcut "idioți utili" pe cei care cer excluderea formațiunii Fidesz din grupul conservator din Parlamentul European (PE). Premierul ungar a refuzat, însă, să facă compromisuri în ceea ce privește migrația și "protecția culturii creștine".

Premierul maghiar le-a scris mai multor lideri ai partidelor care fac parte din PPE, pentru a-şi cere scuze pentru declaraţii pe care le-a făcut şi care ar ar putea fi considerate ofensatoare la adresa politicii Uniunii Europene (UE) în domeniul migraţiei.

Viktor Orban folosise expresia "idioți utili" pentru a-i caracteriza pe cei care cer excluderea partidului său din marea familie europeană.

Articolul continuă după reclamă

Exploderea, o soluție care nu este "rezonabilă"

Potrivit unei copii a scrisorii adresate liderului politic belgian Wouter Beke, preşedintele CD&V (creştin-democraţi flamanzi) - pe care Reuters precizează că a obţinut-o -, Viktor Orban îi cere să revină asupra propunerii sale de excludere a Fidesz din PPE.

Un purtător de cuvânt al Guvernului ungar a precizat că premierul le-a trimis scrisori asemănătoare liderilor celor 13 formaţiuni din PPE care cer ca el şi Fidesz să fie daţi afară din grupul parlamentar european.Scrisoarea lui Viktor Orban

Viktor Orban consideră că excluderea din PPE nu este o cale rezonabilă pentru a rezolva diferențele dintre partidele aceleiași familii politice. Totodată, premierul ungar a refuzat să-și schimbe poziția pe teme precum migrația, protecția culturii creștine sau viitorul Europei.

Budapesta, înțesată cu afișe de propagandă

Premierul populist şi suveranist ungar şi-a lansat campania în alegerile europene înţesând străzile Budapestei cu afişe prin care îi acuză pe preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker şi pe miliardarul american de origine ungară George Soros de faptul că ar complota în vederea atragerii a şi mai mulţi migranţi musulmani în Europa.

PPE, cel mai important grup în cadrul PE, a anunţat că problema unei eventuale excluderi a Fidesz urmează să fie dezbătută la 20 martie.

Manfred Weber, care candidează la preşedinţa CE, consideră că discursul eurosceptic al lui Orban aduce atingere valorilor fundamentale ale PPE.

sursa: news.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Viktor Orban cere scuze de la liderii PPE, după ce i-a făcut "idioți utili"