Visul lui Elon Musk ca oamenii să ajungă în spaţiu prinde viaţă. Zborurile comerciale ar putea începe în curând

De Andreea Anghel.
Publicat: 11.11.2020, 16:33.
Actualizat: 11.11.2020, 16:34

Compania lui Elon Musk, SpaceX, va putea să transporte oameni către Staţia Spaţială, după aprobarea primită din partea NASA. Pe data de 14 noiembrie va fi lansată racheta Crew Dragon care va avea la bord patru astronauţi.

Turiştii ar putea ajunge în spaţiu începând din 2021

SpaceX, compania lui Elon Musk, va putea transporta oameni în spaţiu

Profimedia Images

Elon Musk doreşte să ducă turişti în spaţiu începând din anul 2021. Se pare că miliardarul are motive să sărbătorească, în condiţiile în care NASA a aprobat ca SpaceX, compania lui, să aibă permisiunea de a transporta oameni în spaţiu, potrivit mediafax.ro.

SpaceX a trecut cu brio toate testele la sol, simulările şi zborurile fără echipaj. Pasul decisiv a fost în primăvară, când a avut loc zborul de text Demo-2, cu astronauţii Robert Behnken şi Douglas Hurley.

Astfel, deţinătorul Tesla şi SpaceX a primit undă verde de la NASA.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat că odată cu posibilitatea ca oamenii să zboare în spaţiu, va începe o eră nouă.

''Intrăm într-o nouă eră a zborului oamenilor în spaţiu. În aceasta, NASA nu mai este doar cumpărătorul, patronul şi operator al întregului hardware, vom fi un client. Un client din mulţi alţii, într-o piaţă robustă'', a spus acesta.

Pe 14 noiembrie, SpaceX va lansa racheta Falcon 9, avându-i la bord pe astronauţii NASA, Michael Hopkins, Victor Glober şi Shannon Walker, dar şi pe astronautul Soichi Noguchi, de la agenţia japoneză JAXA.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.