Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vladimir Putin a anunțat cu ce ser s-a vaccinat, spunând că este mai sigur decât AstraZeneca sau Pfizer

Deși inițial nu a vrut să dezvăluie cu ce ser s-a vaccinat anti-COVID, președintele Rusiei, Vlaimir Putin, s-a răzgândit și a anunțat, marți, că i s-a administrat vaccinul rusesc Sputnik, susținând că este mai sigur decât Pfizer sau AstraZeneca.

de Redactia Observator

la 30.06.2021 , 12:59

Vladimir Putin a anunțat cu ce ser s-a vaccinat, spunând că este mai sigur decât AstraZeneca sau Pfizer
Vladimir Putin a anunțat cu ce ser s-a vaccinat, spunând că este mai sigur decât AstraZeneca sau Pfizer - Profimedia Images

Vladimir Putin a anunțat, miercuri, că a fost vaccinat cu două doze de vaccin Sputnik, la finalul lunii martie. Liderul de la Kremlin, în vârstă de 68 de ani, s-a vaccinat în privat, spunând că "nu vrea să facă pe maimuța" și să se vaccineze în fața jurnaliștilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Moscova introduce obligativitatea vaccinării a peste 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor

Pe acelaşi subiect

Moscova introduce obligativitatea ca în termen de cel mult o lună să fie vaccinați cel puţin 60% dintre angajaţii sectorului serviciilor deoarece capitala se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Companiile care operează în sectoarele ospitalității, educației, asistenței medicale și divertismentului vor trebui să se asigure că 60% din forța de muncă este vaccinată, conform decretului semnat de medicul șef din Moscova. Cerințe similare au fost anunțate și în regiunea Moscovei, care împreună cu capitala reprezintă aproximativ 20 de milioane de oameni sau 14% din populația Rusiei.

Politicienii ruși s-au opus luni de zile ideii de vaccinare obligatorie pe fondul unei campanii lente la nivel național. Rusia a vaccinat doar aproximativ 13% din populație. Pe 27 mai, președintele Vladimir Putin a numit vaccinarea obligatorie „impracticabilă și imposibilă”.

Dar în declarația sa, Sobyanin a spus că situația „dramatică” din capitală - cu 12.000 de pacienți spitalizați și niveluri de boală egale cu vârfurile de anul trecut - nu l-au lăsat nicio altă opțiune. „Suntem obligați să facem tot ce putem pentru a efectua vaccinări în masă în cel mai scurt timp posibil pentru a opri această boală teribilă și a opri moartea a încă mii de oameni”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a anunțat cu ce ser s-a vaccinat, spunând că este mai sigur decât AstraZeneca sau Pfizer