Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a criticat armata rusă și a lăudat forțele din Donețk și Lugansk. Ce ascunde declarația liderului rus

Vladimir Putin a lăudat public luni forțele armate din DNR și LNR, aşa numitele Republici Populare Doneţk şi Lugansk și a denigrat armata rusă, relatează grupul de experți americani de la Institutul pentru Studiul războiului în cea mai recentă analiză despre invazia din Ucraina. Declarația lui Putin are cel mai probabil rolul de a motiva recrutarea de militari în Donbas și de a muta atenția presei ruse de la contraofensiva din sudul Ucrainei, potrivit ISW. Război Rusia - Ucraina, ziua 195 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 13:42

Vladimir Putin a criticat armata rusă și a lăudat forțele din Donețk și Lugansk. Ce ascunde delcarația liderului rus
Putin a mers marți în Extremul Orient rus să asiste la "faza finală" a exercițiilor Vostok 2022, derulate cu India și China. - Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la 5 septembrie că personalul din Corpurile 1 și 2 de armată (adică forțele armate ale DNR și LNR) luptă mai bine în Donbas decât soldații ruși profesioniști și a insinuat că este nemulțumit de performanța Ministerului rus al Apărării. Comentariile lui Putin sunt cel mai probabil menite să promoveze recrutarea de forță de luptă în DNR și LNR și să reorienteze modul în care este acoperit războiului în spațiul media rusesc, departe de luptele din sudul Ucrainei, potrivit experților de la Institutul pentru Studiul Războiului

Forțele rusești s-au bazat din ce în ce mai mult pe puterea de luptă a personalului din DNR și LNR, iar Kremlinul caută cel mai probabil să crească la nivel retoric rolul acestora în război pentru a spori recrutarea și a crește moralul. De asemenea,prin lăudarea acestora, Putin încearcă să împingă argumentul preferat (și fals) al Kremlinului că invazia din Ucraina este un efort de a ”proteja” DNR și LNR, relatează ISW. 

Putin a mers marți în Extremul Orient rus să asiste la "faza finală" a exercițiilor Vostok 2022, derulate cu India și China.

Kremlinul a mai făcut un pas pe 5 septembrie spre crearea unei infrastructuri la nivel federal pentru batalioanele regionale de voluntari care să înlocuiască pierderile din Ucraina. Dmitri Peskov a anunțat luni că președintele rus Vladimir Putin intenționează să le ceară miniștrilor ruși să protejeze posturile civile ale rușilor care se oferă voluntari pentru războiul din Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Este o abatere de la tăcerea de la Kremlin cu privire la eforturile de mobilizare regională, care a permis ca  eforturile de recrutare să fie prezentate ca ”inițiative locale voluntare” și să izoleze zonele etnice rusești și centrele urbane cheie de povara creării de batalioane de voluntari, potrivit ISW.

Kremlinul trebuie să ia măsuri mai directe în asigurarea unor batalioane regionale din cauza confuziei cu privire la prevederile neclare din partea guvernului central. Autoritățile ruse își intensifică eforturile de a mobiliza forțat rezidenții din regiunile ocupate din Ucraina,  pentru a face față presiunii din ce în ce mai mari din partea Kremlinului de a consolida câștigurile teritoriale înainte de termenul limită vehiculat de Putin de 15 septembrie pentru a captura întreaga regiune Donețk.

Centrul de Rezistență ucraineană a raportat că autoritățile de ocupație ruse încearcă să mobilizeze 10.000 de rezidenți din regiunea Lugansk și folosesc datele privind înscrierea la școală a copiilor pentru a mobiliza forțat tații școlarilor care frecventează instituțiile de învățământ conduse de Rusia, relatează ISW. 

Ce a spus Vladimir Putin despre soldații din Donbas?

Vladimir Putin a spus pe 5 septembrie că locuitorii din Donbas, care luptă de partea Federației Ruse ca parte a celor două ”corpuri de armată”, luptă mai bine decât soldații profesioniști, potrivit publicației ucrainene Strana.ua.

Strana susține că oficialii din armata ucraineană cu care a stat de vorbă au remarcat și ei și că unitățile DNR și LNR luptă mai bine decât multe unități ale armatei ruse. Dar acest lucru este valabil doar pentru cei care au servit în așa-numitele ”miliții populare” locale chiar înainte de începerea războiului din Ucraina și au o vastă experiență în luptele în Donbas din 2014, pe care majoritatea unităților din armata rusă nu o au. Cât despre locuitorii din DNR și LNR care au fost mobilizați forțat după 24 februarie, unitățile formate din aceștia reprezintă ”cea mai slabă verigă” a trupelor inamice, mai scrie sursa citată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a criticat armata rusă și a lăudat forțele din Donețk și Lugansk. Ce ascunde declarația liderului rus