Antena Meniu Search
x

Putin, reuniune secretă cu Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov în Vladivostok. Liderul rus asistă la ample exerciţii militare cu China

Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns marţi în Vladivostok unde asistă la Forumul Economic de Est şi la manevre militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate Rusiei, inclusiv China, a anunţat Dmitri Peskov. Război Rusia - Ucraina, ziua 195 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 10:52

Putin, întâlnire secretă cu Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov în Vladivostok. Asistă la exerciţii militare cu China
Putin, întâlnire secretă cu Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov în Vladivostok. Asistă la exerciţii militare cu China - Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marţi la manevrele militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate, printre care şi China, în Extremul Orient rus, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă, potrivit AFP.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciţii, numite Vostok-2022 (Orient-2022), a spus Peskov. Manevrele ar urma să dureze până la 7 septembrie şi survin în contextul în care Moscova desfăşoară din februarie o ofensivă masivă în Ucraina.

Putin are reuniune cu uşile închise cu Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov

"Este în desfăşurare o reuniune cu uşile închise" cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin "va asista la faza finala a exerciţiilor" după această reuniune.

Pe acelaşi subiect

Exerciţiile Vostok-2022 au început joia trecută prin manevre cu avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriene şi simulări de deminare în Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării.

Conform Moscovei, peste 5.000 de piese de armament şi de echipamente militare, dintre care 140 de aeronave şi 60 de nave de război şi de sprijin, şi 50.000 de militari sunt mobilizaţi în cadrul acestor exerciţii.

Militari din mai multe ţări din vecinătatea Rusiei sau aliate cu aceasta, precum Belarus, Siria, India şi China, participă la exerciţii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a lansat un amplu exerciţiu militar departe de linia frontului din Ucraina

Rusia a început joia trecută un amplu exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi în estul ţării, la mii de kilometri distanţă de linia frontului de luptă din Ucraina, relatează dpa. Ministerul rus al Apărării a anunţat că ţări precum China, India şi Mongolia iau parte la exerciţiul militar care urmează să se desfăşoare timp de aproape o săptămână, alături de mai multe foste republici sovietice, între care Belarus.

Manevrele militare oferă ocazia Moscovei de a-şi demonstra relaţiile apropiate cu alte ţări pe fondul tensiunilor grave cu statele occidentale din cauza războiului din Ucraina.

La exerciţiu, numit "Vostok 2022" (Est 2022), vor lua parte 5.000 de vehicule militare, 140 de avioane, 60 de nave de război şi alte ambarcaţiuni, a precizat Moscova. Manevrele se vor desfăşura în zonele militare de antrenament din estul Siberiei, estul îndepărtat al Rusiei şi în Marea Japoniei.

Participarea Chinei şi a Indiei la aceste exerciţii militare sunt privite cu atenţie de Occident, în condiţiile în care relaţiile dintre cele două mari ţări sunt tensionate după un incident militar produs la graniţa lor comună în Himalaya în urmă cu doi ani, soldat cu mai mulţi morţi.4

India a continuat să-şi sublinieze neutralitatea în privinţa războiului din Ucraina, spunând că îşi menţine bunele relaţii atât cu ţările occidentale, cât şi cu Moscova. Echipamentul militar al Indiei provine în principal din Rusia, însă ţara este şi un membru al alianţei "Quad" alături de Statele Unite, Japonia şi Australia.

UK: Exercițiul Vostok 22 are probabil în jur de 15.000 de militari, nu 50.000 cum anunţă Moscova

Ministerul britanic al Apărării susţine că din cauza războiului din Ucraina, Rusia are doar 15.000 de militari implicați activ în exerțiile strategice Vostok 22, care sunt puternic regizate pentru liderii ruși și publicul internațional. 

"În ciuda războiului din Ucraina, pe 1 septembrie, armata rusă a început exercițiul Vostok 22, exercițiul său strategic comun anual, marcând punctul culminant al anului de pregătire militară. Rusia a susținut public că vor participa 50.000 de militari, însă este puțin probabil ca peste 15.000 de militari să fie implicați activ în acest an. Adică aproximativ 20% din forțele care au participat la ultimul exercițiu Vostok din 2018.

Implicarea militară a Rusiei în Ucraina a evidențiat faptul că exercițiile militare strategicea le Rusiei, cum ar fi Vostok, nu au reușit să susțină capacitatea armatei de a conduce operațiuni complexe la scară largă. Astfel de evenimente sunt puternic puse în scenă, nu încurajează inițiativa și urmăresc în primul rând să impresioneze liderii ruși și publicul internațional" este analiza făcută de ministerul britanic al Apărării şi publicată vineri pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Putin, reuniune secretă cu Serghei Şoigu şi Valeri Gherasimov în Vladivostok. Liderul rus asistă la ample exerciţii militare cu China