Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin a jucat hochei pe gheață cu Aleksandr Lukașenko, înaintea discuțiilor cu liderul SUA privind o posibilă invazie a Ucrainei

Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko s-au îmbrățișat și au făcut echipă, joi, la un meci de hochei pe gheață desfășurat la Sankt Petersburg, la finalul unei vizite a președintelui Belarus în Rusia. Vladimir Putin, care a purtat tricoul său cu numărul 11, a marcat de șapte ori de-a lungul partidei, în timp ce Lukașenko doar de două ori.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.12.2021, 16:08

Imaginile vin cu puțin timp înainte de convorbirea telefonică pe care liderul Rusiei o va avea cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, privind o posibilă invazie a Ucrainei.

Lukaşenko i-a mulțumit lui Putin pentru susținerea Rusiei

În cadrul discuțiilor de miercuri, Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko au convenit să continue o cooperare ruso-belarusă în construcţia de aeronave. În acest context, Lukaşenko i-a mulţumit lui Putin pentru cooperarea şi susţinerea rusă în industria aeronautică.

”Avem, amândoi, fabrici civile şi militare în industria construcţiei aeronautice. Putem coopera mult, mai ales având în vedere că (asemenea proiecte) sunt cerute în industria aeronautică rusă”, a declarat Lukaşenko.

Pe acelaşi subiect

”Absolut. În urma rezultatelor reuniunii noastre, (acesta va fi) un ordin către guvernele noastre”, i-a răspuns Putin.

Biden amenință Rusia cu sancțiuni ”cum n-a mai văzut vreodată”, dacă invadează Ucraina

Președintele american Joe Biden urmează să poarte discuții cu Vladimir Putin, pentru a doua oară în această lună, în încercarea de a detensiona tensiunile din Ucraina. Cei doi lideri vor vorbi la telefon joi seara, scrie BBC News.

Rusia, care și-a mobilizat forțe militare la granița cu Ucraina, neagă planul de a invada țara și spune că trupele sale sunt acolo pentru exerciții și că are dreptul să-și miște trupele liber pe propriul pământ.

Cu câteva ore înainte de convorbirea telefonică, Vladimir Putin i-a transmis lui Joe Biden într-un mesaj de sărbători că este „convins” că vor putea colabora în baza „respectului reciproc și luării în considerare a intereselor naționale ale celuilalt”.

Oficialii ucraineni de securitate spun că peste 100.000 de soldați ruși au fost trimiși aproape de granița cu Rusia, iar SUA l-au amenințat pe Vladimir Putin cu sancțiuni ”cum n-a mai văzut vreodată” dacă Ucraina va fi atacată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a jucat hochei pe gheață cu Aleksandr Lukașenko, înaintea discuțiilor cu liderul SUA privind o posibilă invazie a Ucrainei