Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zeci de maşini importate în Vladivostok, îngheţate până la daună totală după o furtună pe mare. Transportatorul se grăbea să fenteze noile taxe din Rusia

Mai multe maşini aduse din Japonia au ajuns "zidite" în gheaţă pe un vas ajuns în portul din Vladivostok, Rusia, după ce ambarcaţiunea a fost surprinsă de o furtună de gheaţă în Marea Japoniei.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 17:03

Vezi și

Zeci de maşini îngheţate au fost descărcate de pe o navă în portul din Vladivostok, Rusia. Acestea vor mai putea fi folosite acum doar pentru piese de schimb, după ce au fost acoperite complet într-un strat de gheaţă de peste 10 centimetri şi transformate în auto-igluuri.

Temperaturile au atins şi -19 grade Celsius, în timp ce vânturile puternice de pe mare au aruncat apă peste maşinile aflate la bord, acoperindu-le cu un strat generos de gheaţă. Pe vas se aflau atât maşini noi, cât şi second-hand.

În unele cazuri, gheaţa a făcut ca geamurile să se spargă şi maşinile să fie afectate inclusiv la interior. "Este un coşmar. Aceste maşini sunt gunoaie acum. Mai pot fi folosite doar pentru piese", a spus un martor, citat de The Mirror.

Transportatorul a vrut să evite taxe mai mari

Pe acelaşi subiect

Nava s-a grăbit să ajungă în Rusia în ciuda avertismentelor privind vremea pentru a realiza importul vehiculelor, printre care şi multe maşini electrice, înaintea unor creşteri tarifare care urmau să fie aplicate la începutul anului 2022.

"După cum spun dealerii, transportatorii se grăbeau să livreze marfa în Rusia înainte de creşterea taxelor de import al vehiculelor electrice", spune presa locală. 

Conform unor dealeri auto, la bord erau multe autovehicule Nissan Leaf, Toyota sau Honda. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Zeci de maşini importate în Vladivostok, îngheţate până la daună totală după o furtună pe mare. Transportatorul se grăbea să fenteze noile taxe din Rusia