Antena Meniu Search
x

Video Vladimir Putin nu se opune aderării Ucrainei la UE. Discurs furibund la un forum economic din Sankt Petersburg

Asediul oraşului Severodoneţk continuă, iar bombardamentele armatei ruse sunt la fel de intense şi în alte regiuni ale Ucrainei. Dar apărătorii ţării sunt încurajaţi de anunţul venit de la Bruxelles: Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană, pentru Ucraina şi republica Moldova. Surprinzător, poate, Vladimir Putin spune că nici el nu are nimic împotriva integrării Ucrainei în Uniunea Europeană. Liderul de la Kremlin a susţinut, însă, că Rusia va rezista sancţiunilor occidentale, în timp ce ţările care le-au decretat vor avea mai mult de suferit. Război Rusia - Ucraina, ziua 115 LIVE TEXT  

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 09:20

Vezi și

Volodimir Zelenski: Am primit o concluzie pozitivă a Comisiei Europene în ce priveşte candidatura Ucrainei, iar aceasta este o reuşită istorică pentru toţi cei care lucrează pentru statul nostru. 

Recomandarea Comisiei Europene, care trebuie aprobată acum şi de liderii statelor membre, este o nouă dovadă a susţinerii aliaţilor occidentali pentru Ucraina. Iar ţara are, într-adevăr, nevoie de sprijin deoarece forţele ruse continuă ofensiva din Donbas, chiar dacă au suferit pierderi grele. La Severodoneţk nu există, deocamdată, nicio cale de scăpare pentru sutele de civili asediaţi, împreună cu militarii ucraineni, la combinatul Azot.

Iar rachetele ruseşti continuă să lovească şi în alte regiuni. 

La Mikolaiv, cel puţin doi oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi într-un cartier de locuinţe lovit de două rachete de croazieră. Iar la Harkov, un alt atac a lăsat în urmă un crater adânc de cinci metri. 

Pe acelaşi subiect

Armata ucraineană ripostează în măsura posibilităţilor. Oraşul Doneţk, capitala separatiştilor din Donbas, este bombardat aproape permanent. Tancuri şi blindate inamice sunt distruse pe toate fronturile, mai ales acolo unde au intrat în acţiune piesele de artilerie trimise din Occident. 

Vladimir Putin: SUA se consideră, pur şi simplu, "trimisul lui Dumnezeu pe pământ"

Vladimir Putin nu pare, însă, să ia în seamă pierderile armatei sale, după aproape patru luni de război: Elitele conducătoare din unele ţări occidentale au un fel de iluzii, refuză să vadă lucruri evidente şi continuă să se agaţe de umbrele trecutului. 

La un forum economic internaţional din oraşul său, Sankt Petersburg, Putin s-a dezlănţuit împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat de "aroganţă colonială". Statele Unite se consideră, pur şi simplu, "trimisul lui Dumnezeu pe pământ", a spus Putin, într-un discurs de 73 de minute. El a susţinut că sancţiunile impuse Rusiei se vor întoarce chiar împotriva celor care le-au decretat. Aceasta în timp ce, spre deosebire de anii trecuţi, investitorii occidentali au lipsit aproape cu desăvârşire de la forum. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vladimir Putin: Pierderile directe suferite de Uniunea Europeană în urma "febrei sancţiunilor" pot ajunge, în acest an, la 400 miliarde de dolari. Acesta este preţul unor decizii desprinse de realitate şi adoptate împotriva bunului simţ. 

Rusia nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană

Preşedintele rus a afirmat că nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană deoarece aceasta este un bloc economic şi nu unul militar, cum este NATO. Putin a adăugat, însă, că, în opinia sa, intrarea în Uniune ar face din Ucraina o "semi-colonie". 

Pe lângă acceptarea candidaturii, ucrainenii au mai primit o veste bună: armata rusă a eliberat, după trei luni de prizonierat, o asistentă medicală capturată la Mariupol. Ea este considerată o adevărată eroină deoarece, în timpul asediului, a tratat răniţi din ambele tabere şi a reuşit să predea ziariştilor străini imagini filmate sub bombardamente. 

Volodimir Zelenski: Am reuşit să o eliberăm din captivitate pe "Taira", asistenta ucraineană Iulia Palevska. Sunt recunoscător tuturor celor care au contribuit la acest rezultat. Taira este deja acasă. 

Ruşii se mândresc, în schimb, cu capturarea a doi aşa-zişi "mercenari" americani, de fapt foşti militari înrolaţi, ca voluntari, în armata ucraineană. Presa oficială de la Moscova a difuzat înregistrări în care cei doi declară că se opun războiului, bineînţeles fără să se poată şti dacă vorbesc sub constrângere. Ruşii au publicat, fără să-i precizeze sursele, şi o statistică a luptătorilor străini din forţele ucrainene. România ar fi, după Polonia, ţara de unde au venit cei mai mulţi combatanţi, şi anume 504, din care 102 ar fi fost "eliminaţi" iar alţi 98 ar fi renunţat la luptă. Oficialităţile de la Bucureşti nu au comentat încă aceste cifre pentru care nu există nicio confirmare.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin nu se opune aderării Ucrainei la UE. Discurs furibund la un forum economic din Sankt Petersburg