Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina vrea să fie gazda Eurovision 2023. Reacţia Kievului, după ce EBU a anunţat că ar muta concursul în Marea Britanie

Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii, a anunţat, vineri, că Ucraina va cere discuţii suplimentare cu privire la decizia EBU legată de organizarea Eurovision 2023. Organizatorii vor să mute concursul în Marea Britanie, deşi reprezentanţii Ucrainei au câştigat finala de anul acesta. 

de Redactia Observator

la 17.06.2022 , 20:33

Ucraina a câştigat trofeul Eurovision 2022
Ucraina a câştigat trofeul Eurovision 2022 - Profimedia

“Ucraina nu este de acord cu natura unei astfel de decizii – am fost puşi în faţa faptului împlinit fără discuţii sau alte opţiuni. Dar credem ferm că avem toate motivele să negociem pentru găsirea unei soluţii care să satisfacă toate părţile. Am câştigat cinstit Eurovision şi am îndeplinit toate condiţiile la termen în ceea ce priveşte procesul de aprobare a organizării concursului în Ucraina – am oferit răspunsuri şi garanţii de securitate şi posibile locuri pentru concurs“, a declarat vineri Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii.

Ucraina vrea să fie gazda Eurovision 2023

“Găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina este un semnal puternic către întreaga lume că susţine acum Ucraina. Vom cere schimbarea deciziei, pentru că noi credem că vom putea îndeplini toate cerinţele, după cum am subliniat în dialogul cu EBU. De aceea cerem negocieri suplimentare cu privire la găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina”, a precizat oficialul ucrainean, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Vineri, Uniunea Europeană a Radiodifuziunii a anunţat că Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina. "Având în vedere războiul care are loc după invazia Ucrainei de către Rusia, EBU a evaluat situaţia şi a realizat un studiu de dezabilitate foarte cuprinzător, în consultare cu AU:PBC şi specialişti externi, în special pentru a revizui problemele de securitate", a precizat EBU.

Pe acelaşi subiect

La capătul acestei analize, EBU a conchis că "în circumstanţele actuale, UA:PBC nu este în măsură să îndeplinească condiţiile de securitate şi operaţionale necesare pentru a găzdui, organiza şi produce Concursul Eurovision al cântecului potrivit dispoziţiilor prevăzute de regulament"

EBU vrea să organizeze Eurovision 2023 în Marea Britanie

EBU a notat că se află acum în discuţii cu BBC, al cărui candidat Sam Ryder a ajuns pe locul al doilea în competiţia din luna mai de la Torino. "Aceste discuţii vor avea ca scop stabilirea dacă Eurovision Song Contest 2023 poate avea loc în Regatul Unit”.

La 15 mai, a doua zi după victoria Orchestrei Kalush, formaţia ucraineană, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că, potrivit tradiţiei, Ucraina va organiza competiţia. "Anul viitor, Ucraina va găzdui Eurovision!”, a spus el. "Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Ucraina vrea să fie gazda Eurovision 2023. Reacţia Kievului, după ce EBU a anunţat că ar muta concursul în Marea Britanie