Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sîrski: Forțele ucrainene au cucerit 1.150 de km pătraţi şi 82 de așezări în Kursk. Am deschis primul comandament militar din Rusia

Război în Ucraina. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, susţine că forţele sale au avansat joi cu între 0,5 km şi 1,5 km și controlează 82 de așezări la aproape 10 zile de la invadarea regiunii ruseşti Kursk. De partea cealaltă, Rusia susține că a recucerit teritoriul pierdut în Kursk. 

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 16:47

Sîrski: Forțele ucrainene au cucerit 1.150 de km pătraţi şi 82 de așezări în Kursk. A deschis primul comandament militar din Rusia
Sîrski: Forțele ucrainene au cucerit 1.150 de km pătraţi şi 82 de așezări în Kursk. A deschis primul comandament militar din Rusia - Getty Images

De la începutul zilei de 15 august, Forțele Armate ale Ucrainei au avansat şi cu până la 1,5 km în direcții diferite din regiunea Kursk și controlează 82 de așezări ale Federației Ruse, se arată în raportul lui Oleksandr Sîrski, citat de Ukrainska Pravda.

Ucraina anunţă că a cucerit 1.150 de km pătraţi în Rusia 

Generalul-colonel a raportat că de la începutul zilei de joi, Forțele de Apărare ale Ucrainei au avansat în direcții diferite în regiunea Kursk pe o distanță de la 500 de metri până la 1,5 km, au respins trei atacuri inamice și continuă să desfășoare operațiuni ofensive. 

Articolul continuă după reclamă

În total, de la începutul operațiunii din regiunea Kursk, pe 6 august, trupele ucrainene au avansat pe o adâncime de 35 de kilometri şi controlează 82 de așezări care adună 1.150 de kilometri pătrați din teritoriul Federației Ruse,  potrivit lui Sîrski.

Pe acelaşi subiect

De partea cealaltă, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi, potrivit TASS, că trupele ruse au restabilit controlul asupra satului Krupets din Kursk şi că Ucraina a pierdut în cele 10 de zile de când a intrat în regiune 2.640 de militari, 37 de tancuri, 32 de transportoare blindate de trupe şi 23 de vehicule de luptă de infanterie. 

Potrivit bloggerilor militari ruşi, armata ucraineană acţionează în Kursk dispersat cu unităţi mobile de sabotaj dificil de localizat şi care pot provoca haos în rândul unităţilor ruse trimise ca întăriri. 

Primul birou al comandantului militar ucrainean în Kursk

Totodată Sîrski i-a transmis azi președintelui Volodimir Zelenski despre înființarea primului birou al comandantului militar în regiunea Kursk. Acesta este condus de generalul-maior Eduard Moskalyov care a condus în trecut Academia Militară din Odesa.

Analiştii militari de la think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au apreciat în actualizarea de miercuri că forţele ucrainene operează în 41 de așezări din Kursk şi au estimat că forțele ucrainene nu controlează întreg teritoriul pe care l-au revendicat, conform definiției "controlului" folosită de experţi.  

Pe baza datelor strânse online, afirmații și imagini geolocalizate, ISW a evaluat că forțele ucrainene operează în sau aproape de 41 de așezări din Kursk, dar, precizează că în regiune există multe așezări extrem de mici pe care nu le-a inclus bilanţ. ISW a evaluat luni că Ucraina avea controlul asupra a circa 800 de km pătraţi. 

Guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a declarat luni că trupele ucrainene controlau 28 de aşezări după ce au pătruns 12 km în adâncime şi 40 de km lăţime de-a lungul graniţei, o suprafaţă de aproape 500 de km pătraţi.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Sîrski: Forțele ucrainene au cucerit 1.150 de km pătraţi şi 82 de așezări în Kursk. Am deschis primul comandament militar din Rusia