Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Zeci de migranți din Africa de nord, împiedicați să intre în Italia de noul guvern Meloni

Noul guvern de dreapta al Italiei a împiedicat 35 de persoane să părăsească o navă de migranți care solicita accesul într-un port italian încă de acum două săptămâni. Minorilor și persoanelor cu probleme medicale li s-a permis totuși să debarce în Sicilia, transmite BBC.

de Redactia Observator

la 06.11.2022 , 16:47

Humanity 1 a fost una dintre cele patru nave care transportau migranți ce așteptau permisiunea de a acosta în Italia. Noul prim-ministru italian, Giorgia Meloni, a promis că va lua măsuri drastice împotriva migranților din Africa de Nord care traversează Marea Mediterană.

Italia este unul dintre principalele puncte de intrare în Europa, iar de la începutul anului 85.000 de migranți au fost prinși traversând ilegal teritoriul țării, potrivit ONU. Mulți dintre migranți au navigat în bărci mici, iar mai apoi au mers pe nave de caritate.

În total, 144 de persoane au fost autorizate duminică dimineață să debarce de pe Humanity 1, care navighează sub pavilion german. Ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi, a declarat că cei care nu se "califică" drept vulnerabili vor trebui să părăsească apele italiene și să fie îngrijiți de "statul de pavilion".

Articolul continuă după reclamă

Migranții, afectați de refuzul Italiei de a-i primi

Pe acelaşi subiect

Organizația caritabilă care deține nava a declarat că migranții sunt extrem de deprimați: "O persoană tocmai a suferit o cădere nervoasă", a declarat Petra Krischok de la SOS Humanity, pentru agenția de presă AFP. Prevenirea debarcării persoanelor care au nevoie de ajutor contravine dreptului internațional, susțin reprezentanții ONG-ului.

Alte trei nave care transportă aproximativ 900 de persoane au solicitat, de asemenea, debarcarea într-un port italian, dar până în prezent nu li s-a permis să acosteze.

Georgia Meloni a adus problema migrației în atenția guvernului: "Trebuie să oprim plecările ilegale și traficul de persoane", a spus ea, precizând că nu intenționează "să pună la îndoială dreptul de azil pentru cei care fug din calea războaielor și a persecuțiilor".

Într-un interviu recent, Meloni a fost de părere că responsabilitatea pentru migranți revine țării în care este înregistrată nava, altfel devine o "navă pirat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Zeci de migranți din Africa de nord, împiedicați să intre în Italia de noul guvern Meloni