Antena Meniu Search
x

Guvernul Italiei va considera infracțiune petrecerile neautorizate în aer liber. Pedepsele pot ajunge la 6 ani de închisoare

Noul guvern al premierului de extremă-dreapta Giorgia Meloni a declarat că va transforma organizarea petrecerilor "rave", fără autorizație, într-o infracțiune.

de Maria Dogaru

la 02.11.2022, 09:17

Vezi și

Organizarea petrecerilor de muzică tehno cu mai mult de 50 de persoane va fi pedepsită cu până la șase ani de închisoare și deschide posibilitatea interceptării telefoanelor organizatorilor unor astfel de petreceri. 1000 de participanți au primit ordin să părăsească luni, 31 octombrie o petrecere care se ținea într-un depozit din Modena, relatează BBC“Petrecerea s-a terminat!” le-a transmis ministrul de extremă dreapta Matteo Salvini.

Locuitorii s-au plâns timp de 48 de ore de muzică techno care s-a auzit non-stop la petrecerea de Halloween, care a atras tineri din Italia, Belgia și Franța. Petrecăreții plănuiseră să rămână până marți, dar au părăsit depozitul din nordul Modenei în urma intervenției autorităților, iar martorii au spus că au făcut chiar curat în urma lor.

Prim-ministrul Meloni a susținut că noua lege urmăreşte doar să protejeze populaţia și nu este diferită de cele din alte părți ale Europei. Guvernul anterior începuse deja să pună bazele pentru modificarea legii, după ce o petrecere din 2021 din orașul Viterbo s-a încheiat cu moartea a două persoane. Dar proiectul noii administrații de dreapta merge mai departe, incluzând amenzi mari și confiscarea sistemelor de sunet.

Criticii au contestat decizia guvernului

Pe acelaşi subiect

Criticii au întrebat de ce guvernul a ținut să ținteasă tinerii, dar a ignorat un marș fascist, care a avut loc în weekend, unde au participat 2.000 de susținători ai dictatorului italian din timpul războiului, Benito Mussolini. Meeting-ul din weekend a avut loc la Predappio, unde s-a născut și a fost înmormântat Benito Mussolini. Participanții au executat saluturi și imnuri fasciste, marșul lui Mussolini asupra Romei și începutul perioadei fasciste acum 100 de ani.

Ministrul de Interne Matteo Piantedosi a susținut că cele două evenimente au fost „lucruri complet diferite”, deoarece marșul Mussolini nu a perturbat ordinea publică și se petrecea de ani de zile, în timp ce proprietarul depozitului a raportat petrecerea din Modena.

Giorgia Meloni, care a încercat să se distanțeze de politica post-fascistă, a declarat luni că marșul Mussolini "a fost, din punct de vedere politic, ceva îndepărtat de mine într-un mod foarte semnificativ”. Dar trecutul ei este în continuare analizat atent, mai ales după ce, recent, a numit un nou ministru adjunct care a fost în centrul unui scandal în urmă cu câțiva ani, după ce a apărut o imagine cu el purtând semnul nazist - svastica - pe brațul drept. Galeazzo Bignami, care face parte din mișcarea „Frații Italiei”, a declarat luni că a simțit „o rușine profundă” pentru fotografiile făcute în 2005.

Într-o mișcare separată, noul cabinet al Giorgia Meloni a fost de acord să pună capăt unei cerințe ca medicii și asistentele să fie vaccinați împotriva Covid-19, spunând că oricine a fost suspendat din cauza obiecțiilor față de vaccinare ar putea reveni la muncă. Decizia înseamnă că aproximativ 4.000 de lucrători din domeniul sănătății se vor putea întoarce la muncă cu două luni mai devreme, deoarece suspendarea trebuia să se încheie la sfârșitul anului.

Oponenții au acuzat-o că îi răsplătește pe antivacciniști, dar premierul a spus că guvernul anterior a adoptat o poziție „ideologică”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Guvernul Italiei va considera infracțiune petrecerile neautorizate în aer liber. Pedepsele pot ajunge la 6 ani de închisoare