Antena Meniu Search
x

Zelenski s-a adresat Senatului SUA. Preşedintele Ucrainei le cere americanilor avioane de vânătoare, embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor în Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat sâmbătă printr-o conferință video cu senatorii americani și a blamat decizia NATO de a nu impune o zonă de restricție aeriană peste Ucraina și ar fi cerut în schimb să primească măcar avioane de vânătoare în ajutor, dar și noi sancțiuni pentru Rusia.

de Redactia Observator

la 05.03.2022, 18:49

Zelenski s-a adresat Senatului SUA. Preşedintele Ucrainei le cere americanilor avioane de vânătoare, embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor în Rusia
- Profimedia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat sâmbătă, prin videoconferinţă, membrilor Senatului SUA, și le-a cerut să intensifice ajutorul oferit Ucrainei dar și să impună sancțiuni suplimentare Rusiei, relatează CNN.

Potrivit unui participant la şedinţă, Zelenski a criticat din nou decizia NATO de a nu impune o zonă de interdicție aeriană și ar fi cerut ca SUA să ajute Ucraina cu avioane de vânătoare.

Președintele Ucrainei ar mai fi cerut ca la nivel internațional să fie stabilit un embargo al petrolului rusesc, dar și întreruperea completă a serviciilor Visa și Mastercard în Rusia.

Război Rusia - Ucraina, ziua 10

Pe acelaşi subiect

Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

Zelenski, sigur de victoria împotriva Rusiei: "Curând vom putea spune oamenilor noştri să se întoarcă din Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări"

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a adresat sâmbătă un nou mesaj ucrainenilor, declarându-se sigur că în curând le va putea spune celor aflaţi acum în Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări să se întoarcă, pentru că nu mai este niciun pericol.

"Sunt sigur că în curând vom putea spune oamenilor noştri: Întoarceţi-vă! Veniţi înapoi din Polonia, România, Slovacia şi din toate celelalte ţări. Întoarceţi-vă pentru că nu mai există nicio ameninţare!", a afirmat Zelenski într-un nou mesaj către ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Zelenski s-a adresat Senatului SUA. Preşedintele Ucrainei le cere americanilor avioane de vânătoare, embargo asupra petrolului rusesc și suspendarea cardurilor în Rusia