Antena Meniu Search
x

Video Zi de doliu în Praga. Pe altarul Catedralei Sf. Vit au fost puşi 15 trandafiri albi, unul pentru fiecare victimă, dar şi pentru criminal

Atac armat în Praga. Este zi de doliu în capitala Cehiei. La două zile de la masacrul care a îngrozit Europa, autorităţile au adus un ultim omagiu victimelor atacului. Steagurile au fost coborâte în bernă, iar întreg orașul și-a oprit activitatea timp de 1 minut. Autorităţile din capitala Cehiei sunt în alertă de la atac. În urmă cu puţin timp au intervenit la aeroport, unde o persoană a anunţat că ar fi ascuns cinci dispozitive explozive. Alarma a fost falsă. 

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 21:13

Vezi și

Praga a răsunat azi de sunetul clopotelor bisericilor. Steagurile au fost coborâte în bernă pe clădirile publice şi panglici negre au fost ataşate. La ora 11, oamenii au ţinut un moment de reculegere.

La Catedrala Sfântului Vit, unde s-au ţinut slujbe comemorative, oficiali şi oameni simpli au depus flori. 15 trandafiri albi au rămas pe altar - unul pentru fiecare om ucis, dar şi pentru criminal.

Seznam Zprávy, Arhiepiscopul Graubner: Vom adăuga și un trandafir pentru cel care s-a lăsat manipulat de rău. Vrem să exprimăm convingerea că iubirea trebuie să triumfe întotdeauna asupra răului.

Zi de doliu, în memoria victimelor masacrului din Praga

Pe acelaşi subiect

Lumânări au fost aprinse în faţa clădirilor universităţii care a pierdut 14 studenţi şi profesori. Printre cei seceraţi de gloanţele atacatorului se numără și Klára Holcová. Avea 20 de ani și era în anul al doilea an la Facultatea de Arte. În timpul liber, câştiga medalie după medalie la concursurile de atletism. Avea 9 titluri în palmares și se pregătea pentru următoarea competiție. Se afla în clădirea facultății chiar în momentul în care a început măcelul.

Magdalena Kavkova: Sunt anxioasă când mă gândesc la viitor. Dacă așa ceva a avut loc, ce o să se întâmple? Și copiii mei sunt îngrijorați. Nu mai vor să vină în Praga.

Asociaţiile caritabile au anunţat o strângere de fonduri pentru a sprijini familiile victimelor. 23 de mii de oameni au reușit să adune aproape 1 milion de euro.

Alertă cu bombă, după masacrul din Praga

Autorităţile din Praga au fost şi aseară în alertă. Poliția cehă a intervenit în Piața Pavlova, acolo unde un bărbat ameninţa că va detona o grenadă. Traficul rutier a fost restricţionat, iar zona a fost evacuată. Echipele antitero au descoperit că suspectul nu avea o armă reală.

Tot ieri, un bărbat a fost arestat după ce a sunat la Poliţie şi le-a spus agenţilor că atacul de la Praga l-a inspirat. În scurt timp, forţele de ordine au descins la locuința acestuia şi l-au imobilizat înainte să îşi ducă planul la bun sfârşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Zi de doliu în Praga. Pe altarul Catedralei Sf. Vit au fost puşi 15 trandafiri albi, unul pentru fiecare victimă, dar şi pentru criminal