Antena Meniu Search
x

Ziua în care Praga a amuţit. Zi de doliu pentru victimele atacului armat din capitala cehă: Steagurile, coborâte în bernă, momente de reculegere în oraş

Atac armat în Praga. Cehia a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Carolină din Praga comis în această săptămână, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 16:17

Zi de doliu pentru victimele atacului armat de la Praga
Zi de doliu pentru victimele atacului armat de la Praga - Profimedia Images

Steagurile au fost coborâte în bernă pe clădirile publice şi panglici negre ataşate. Prim-ministrul Petr Fiala a chemat la un minut de reculegere la amiază (11.00 GMT). Comercianţii au declarat că vor ţine un minut de reculegere. Multe evenimente dinainte de Crăciun au fost anulate şi televiziunea de stat difuza un program special.

Un student a deschis focul joi după-amiază din clădirea principală a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Karolinska (Carolină) asupra Pieţei Jan Palach, ucigând 14 persoane şi rănind 25.

Atac armat în Praga. Mesaje de condoleanţe din întreaga lume

Potrivit poliţiei pragheze, bărbatul înarmat, care deţinea legal un mare arsenal, apoi s-a împuşcat. El este suspectat că şi-a ucis tatăl înainte de masacrul din centrul Pragăi şi că ar avea o legătură cu moartea unui bărbat şi a fiicei acestuia acum o săptămână.

Servicii religioase de doliu s-au ţinut de asemenea în Catedrala Sfântul Vit din Praga şi în alte biserici. Au fost depuse flori şi aprinse lumânări în faţa clădirilor universităţii.

Numele unora dintre cei ucişi au fost făcute publice, inclusiv al Lenkăi Hlavkova, şefa Institutului de Studii Muzicale din cadrul universităţii. Mesaje de condoleanţe au venit din toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ziua în care Praga a amuţit. Zi de doliu pentru victimele atacului armat din capitala cehă: Steagurile, coborâte în bernă, momente de reculegere în oraş