Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Praga. Mii de oameni au adus un omagiu victimelor atacului armat. Autoritățile au declarat doliu național

Astăzi la Praga, sute de oameni s-au adunat pentru a-şi plânge morţii. Mâine va fi declarată zi de doliu naţional, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Autoritățile spun ca am asistat la cel mai sângeros atac armat din istoria Cehiei şi a Europei.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.12.2023, 20:49

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: "Astăzi a fost extrem de frig şi a plouat torenţial dar absolut nimic nu i-a descurajat pe oameni să vină şi să aprindă o lumânare. Sunt cel puţin patru astfel de locuri în zona Universităţii, oamenii nu mai ţin cont de frig, nu mai ţin cont de faptul că a fost lapoviţă, ploaie, vânt. Au venit pentru că aşa îşi arată durerea şi aşa vor să îi cinstească pe cei care şi-au pierdut viaţa în atacul de la Universitate. Recunosc, nu aşa îmi doream să văd Praga şi ştiu că nu asta este atmosfera pe care capitala Cehiei o oferă în prag de Crăciun.

Tot ce am văzut pe străzi au fost chipuri împietrite de durere, de revoltă de neputinţă. Oamenii încă nu au procesat ce s-a întâmplat, dar sunt atât de supăraţi că s-a întâmplat asta în oraşul lor încât refuză să pronunţe numele atacatorului, iar studenţii sunt îngroziţi că după sărbători trebuie să revină în sălile de curs.

Autorităţile ne spun că asistăm la cel mai grav atac din istoria Cehiei şi unul dintre cele mai grave atacuri din istoria Europei, nu avem cum să nu ne amintim de ce s-a întâmplat la Belgrad la începutul lunii mai, 17 morţi după două serii de împuşcături. Practic, un scenariu tras la indigo cu ce am văzut aici. Mâine este zi de doliu în Cehia, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, iar de la ora 12 se va ţine un moment de reculegere, gândurile oamenilor se vor îndrepta spre familiile victimelor şi către răniţii care luptă pentru viaţă în spitale."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Exclusiv Observator » Corespondență Observator din Praga. Mii de oameni au adus un omagiu victimelor atacului armat. Autoritățile au declarat doliu național