Antena Meniu Search
x

Video Hala Republica din București a ajuns groapă de gunoi. Localnicii, disperați: "Mănâncă şobolanul pisica, nu invers. Infecție curată"

Munţi întregi de gunoaie, chiar în Bucureşti. O hală a Primăriei Sectorului 3 a devenit groapă ilegală de gunoi. 30 de tone de deşeuri de toate felurile zac în Hala Republica. Chiar firma de salubritate a administraţiei locale le depozitează acolo. Locuitorii din zonă nu mai suportă mirosurile şi au chemat Garda de Mediu. Inspectorii au amendat primăria si au cerut curăţarea halei. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat, după cum au aflat chiar astăzi reporterii Observator. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.06.2022, 20:39

Vezi și

Hala Republica din Bucureşti, cu o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, este acum depozit de deşeuri de toate felurile, de la pet-uri, la carton, sticlă sau gunoi menajer. 

Andreea Milea, reporter Observator: Deşi arată ca o hală dezafectată, nefolosită de anide zile, este foarte păzită. Pe fiecare latură sunt câte 6-8 camere de supraveghere iar în interior munţi de gunoi. Haideţi să aruncăm o privire.

Marian, locuitor Sector 3: Acolo se aduc continuu deşeuri. Se pare că aduc doar noaptea. Ziua nu este nicio maşină acolo. Hala este închisă. 

Gunoiul este adus la Hala Republica chiar de firma de salubritate, deţinută tot de primăria Sectorului 3

Pe acelaşi subiect

Marina Bălteanu, locuitor Sector 3: De regulă, maşinile vin seară. Nu o să vedeţi niciodată ziua în amiaza mare că vin să deşerte gunoiul acolo.

Reporter: Ştiţi ce maşini?

Marina Bălteanu, locuitor Sector 3: De ale lor, de salubritate. Sunt maşinile mari de gunoi. Au pe maşină motto-ul acela cu "Fii cu noi, nu fi gunoi". 

Discuție cameră ascunsă:

De cât timp se aduce gunoi aici?

De mult timp. De un an, cred că doi. 

Aţi văzut maşinile? Nu.

Doar simţiţi mirosul?

Da. E jale.

Din cauza mirosului şi a şobolanilor, locuitorii din zonă au chemat poliţia şi Garda de Mediu

Marina Bălteanu, locuitor Sector 3: Nu mai putem să stăm în Faur cu uşile deschise, de la miros. Muşte şi miros şi şobolani nu vă zic. Mănâncă şobolanul pisica, nu invers. De la mizerie, de la ce e acolo. Aia e infecţie curată.

Marian, locuitor Sector 3: Atunci când am chemat poliția, agentul de pază a închis hala. Poliţia a zis că nu poate să intre că e proprietate privată. 

În schimb, Garda de Mediu Bucureşti a amendat săptămâna trecută cu 120.000 de lei firma primăriei de sector care administrează hala - Smart City Invest, pentru că nu deţine autorizaţie pentru depozitarea gunoiului. Primăria a contestat amenda. 

Tone de deșeuri la Hala Republica din București

Viorel Tufeanu, cms. şef Garda de Mediu Bucureşti: Echipa a constatat că existau deşeuri amestecate, depozitate în mod amestecat, plastic, carton, sticlă. Era o cantitate considerabilă de deşeuri. Tone de deşeuri. 

În plus, inspectorii de mediu au cerut ca hala să fie curăţată. Primăria sectorului 3 susţine că deşeurile care ajung în hală urmează să fie reciclate. 

Primăria Sectorui 3: La hală sunt depozitate temporar ambalaje, deoarece cei ce se ocupă cu reciclarea nu deţin capacitatea necesară în vederea reciclării cantităţilor iar această procedură se face treptat.

Administratorul are la dispoziţie 30 de zile pentru a strânge toate deşeurile. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Hala Republica din București a ajuns groapă de gunoi. Localnicii, disperați: "Mănâncă şobolanul pisica, nu invers. Infecție curată"