Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Încă o tragedie pe Dunăre. O şalupă a trecut peste o barcă pescărească şi aproape a omorât un om: bărbatul a rămas fără un picior şi e la terapie intensivă

Încă o nenorocire pe Dunăre. La doar o săptămână după ce o şalupă a trecut în viteză peste un caiac, aseară s-a întâmplat acelaşi lucru în Brăila. O ambarcaţiune a zdrobit o barcă pescărească şi aproape a omorât un om. Bărbatul a rămas fără un picior şi este în stare critică la terapie intensivă. Vă arătăm imagini în exclusivitate, primite pe Fii Observator, cu momentul impactului. Vă avertizăm, sunt cu puternic impact emoţional!

de Cătălina Pătru

la 19.07.2021, 19:20

Vezi și

Este momentul şocant în care şalupa se urcă peste barca în care sunt patru oameni. Se aud ţipete, în timp ce şalupa zdrobeşte barca de lemn. Trei oameni cad în apă. De pe mal, martorii privesc îngroziţi la cel rămas în barcă. Elicea ambarcaţiunii trecuse prin piciorul lui.

Privit de la început, filmul accidentului arată ce s-a întâmplat. Şalupa este coborâtă de pe o platformă şi lansată la apă, cu spatele, chiar în momentul în care barca pescărească se apropie de mal. Cel care conduce şalupa pare că nici măcar nu se uită şi, în clipa în care porneşte motorul, pleacă în viteză cu prova ridicată, în direcţia bărcii.

Ambele laturi ale bărcii pescăreşti au fost complet distruse. Pe acolo a trecut elicea şalupei care i-a provocat pescarului de 41 de ani leziuni extrem de grave. "A fost băgat în sală, s-a intervenit pentru reparare la ce s-a mai putut face, dar practic piciorul a fost amputat din start, este intubat, în terapie, în stare foarte gravă", a declarat Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean Brăila.

Ambarcaţiunea rapidă era condusă de un tânăr de 33 de ani. Cu el, mai era şi un copil de 5 ani. Copilul ar fi căzut în apă în momentul impactului. Poliţia s-a bâlbâit toată ziua în privinţa lui. Dacă în primul comunicat către presă nu a pomenit nimic despre minor, în al doilea şi-a amintit că era şi el acolo. Iar în al treilea comunicat, nu ştia dacă a căzut în apă. "Nu deținem date din care să rezulte că minorul ar fi căzut în apă sau că ar fi suferit vreo altă leziune", se arată în scurtul comunicat emis de IPJ Brăila.

Pe acelaşi subiect

Accidentul are loc la o săptămână după un altul, la fel de grav, petrecut tot pe Dunăre. Atunci, o şalupă a rupt în două un caiac în care erau patru adolescenţi. Se întâmplă pentru că de cele mai multe ori, pe Dunăre se circulă la mica înţelegere, fără limită de viteză şi fără reguli de circulaţie pentru bărcile de agrement. Şi cum a venit perioada de concedii, ambarcaţiunile care iarna stau în garaje, acum sunt aduse pe platforme şi pregătite să fie lansate pe apă.

"Regulamentul de navigaţie pe Dunăre nu prevede o limită de viteză, însă conducătorii de ambarcaţiune trebuie să adopte o viteză de siguranţă, astfel încât să poată observa orice obstacol", a declarat Viorel, navigator cu experienţă. "Sunt zevzeci căpătuiţi cum a fost ăla cu Snagovul, atunci. Nebuni sunt peste tot, şi-n ambarcaţiuni, şi pe uscat", spune un pescar. Limite de viteză sunt doar în Delta Dunării, dar şi pe lacul Snagov, unde în 2015, o barcă de viteză a suprins o ambarcaţiune şi un om a murit. În acelaşi timp, oricine are peste 18 ani poate conduce o barcă cu motor. Cursul durează doar trei zile, iar la final trebuie susţinut doar un examen teoretic. Nu şi unul practic.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » EXCLUSIV. Încă o tragedie pe Dunăre. O şalupă a trecut peste o barcă pescărească şi aproape a omorât un om: bărbatul a rămas fără un picior şi e la terapie intensivă