Antena Meniu Search
x

Video "I-au pus cătuşele". Elevul din Mureş şi-a bătut diriginta de faţă cu mama lui. A vrut să se răzbune pentru că a chemat Poliţia. A fost reţinut pentru 24 de ore

Scene ireale filmate într-o şcoală din România. Un elev de 15 ani a fost încătuşat de poliţişti după ce a făcut ravagii în sala de clasă: a fumat, a jignit profesorii şi s-a urcat pe un dulap. După ce a fost dus la secţie şi amendat, s-a întors la şcoală, unde a luat-o la bătaie pe dirigintă. Incidentul s-a  intamplatîn timp ce ministrul Educaţiei promitea, într o altă parte a ţării, măsuri pentru oprirea violenţei în şcoli. 

de Redactia Observator

la 12.03.2024, 19:31

Vezi și

Poliţiştii au fost chemaţi să oprească un scandal-monstru petrecut la cea mai prestigioasă şcoală din Târgu Mureş - Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian. Elevul de clasa a VIII pe care profesorii nu reuşesc să-l ţină sub control este scos in cătuşe din şcoală.

Profesoară: Regulile trebuie respectate. 

Elev: Dar ce se întâmplă dacă nu le respect?

Elevul a început să creeze haos în timpul orei de fizică

Pe acelaşi subiect

Mai întâi se urcă pe un dulap din laborator de unde o înjură pe profesoară şi îi arată scene obscene. Continuă să îşi bată joc de ea, o înjură şi îi răspunde acid de fiecare dată. Imaginile ne-au fost trimise pe Fii Observator.

Elev: Nu mai ţineţi partea, dacă nu aţi văzut.

Profesoară: Nu ţin partea nimănui, eu ţin partea elevilor disciplinaţi.

Elev: Eu nu ţin partea nimănui, că mă doare fix în ****

La un momentdat deschide fereastra şi îşi aprinde o ţigară. Colegii lui asistă amuzaţi la scenă. 

Alt elev: Îşi aprinde ţigara. Şi-a aprins ţigara.

Elev: Te rog frumos aici nu se aprinde ţigara. S-a aprins!

Alti profesori sar în ajutorul colegei lor. Când a văzut că tânărul nu se potoleşte, şi devine din ce în ce mai agresiv diriginta pune mâna pe telefon şi sună la 112. 

Alt elev: I-au pus cătuşele. Ăla se crede în filme.

IPJ Mureş: Faţă de tânăr a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 500 de lei.

În loc să îl potolească, amenda mai rău l-a enervat

După ce a fost lăsat liber, adolescentul s-a întors la şcoală şi şi-a atacat diriginta cu pumnii şi picioarele, de faţă cu mama lui. 

Paula Maria Dărăban - Inspector Şcolar Mureş: După o oră a revenit la liceu. Iar pe holuri a întâlnit-o pe doamna dirigintă, iar copilul a avut o ieşire nepotrivită şi a lovit-o pe doamna profesoară. Un copil mediu, probleme de disciplină au fost semnalate în timpul anului şcolar. Există o comisie de disciplină unde a mai fost anchetat.

Directarea colegiului recunoaşte că elevul violent face legea în şcoală. Ba chiar se teme pentru ziua de maine. 

Ligia Someșan, director Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian: Copilul a fost violent, lovind-o cu piciorul în burtă şi cu pumnul cu inele în cap. Este o situaţie care te sperie, care îi sperie pe colegii profesori, care mă sperie pe mine, că sunt atâţi alţi copii în şcoală şi care mă sperie. Mă întreb: mâine când va reveni la şcoală cum va fi? Este o realitate a învăţământului românesc. 

Chiar în acest timp, la Alba Iulia, ministrul Educaţiei promite măsuri pentru stoparea violentei în şcoli.

Ligia DECA, Ministrul Educației: Avem o serie de schimbări care introduc noi sancțiuni în legea învățământului preuniversitar și lucrăm, împreună cu colegii noștri din alte instituții abilitate, pentru a limita acest fenomen.

În ultimii 5 ani, în şcolile din România au fost înregistrate peste 50.000 de acte de violență.

Elevul violent, reţinut 24 de ore 

Ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiștii Biroului Siguranță Școlară și în baza probatoriului administrat, față de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore. 

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în vederea executării măsurii.  

Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ. 

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Fii Observator » "I-au pus cătuşele". Elevul din Mureş şi-a bătut diriginta de faţă cu mama lui. A vrut să se răzbune pentru că a chemat Poliţia. A fost reţinut pentru 24 de ore