Antena Meniu Search
x

Galerie foto Alerte meteo de vreme severă emise de ANM. Ploi torențiale, grindină și vijelii puternice, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări de vreme severă, în mai multe județe din țară. O alertă cod portocaliu de vijelii și averse este valabilă în 10 județe din țară, până la noapte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 31.07.2021, 14:05

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare cod portocaliu de vijelii și averse valabil în 10 județe din țară. Sunt vizate județele Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30-50 l/mp.

Avertizarea este în vigoare sâmbătă, între orele 13.00 și 23.00.

meteoromania.ro

În același interval, vor fi sub avertizare cod galben mai multe județe din Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia și jumătatea sudică a Moldovei, precum și la munte. În aceste zone vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp, potrivit ANM.

Pe acelaşi subiect

Caniculă în aproape toată țara, azi și mâine

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat.

Interval de valabilitate: 31 iulie.

Pe parcursul zilei de sâmbătă (31 iulie), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 1 august.

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

 COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat.

Interval de valabilitate: 1 august.

Duminică (1 august) în Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana, sudul Moldovei și sud-vestul Transilvaniei,disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade. În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare.

meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 iulie – 01 august.

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat

Interval de valabilitate: 30 iulie – 01 august

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și sudul județului Caraș-Severin.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

meteoromania.ro

Prognoza specială pentru București: Maxime de 38 de grade Celsius și instabilitate atmosferică sâmbătă după-amiaza

Temperaturile maxime vor ajunge sâmbătă și duminică la 38 de grade, iar sâmbătă după-amiza sunt condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de ANM.

Astfel, de sâmbătă până duminică, la ora 22.00, vremea în București va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul

termic se va menține deosebit de accentuat. Valorile temperaturii maxime se vor situa în jurul a 38 de grade, iar cele minime vor fi de 20-22 de grade.Cerul va fi mai mult senin, dar în seara zilei de sâmbătă sunt condiții pentru fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv intensificări ale vântului, vijelie și descărcări electrice.

Vremea în România 31 iulie

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii, iar în regiunile vestice, sudice şi pe alocuri în restul teritoriului va fi caniculã. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi seara, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul ţãrii şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi grindinã.

Vremea în București 31 iulie

Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri în cursul serii, când vor fi posibile fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã va fi de 36...37 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alerte meteo de vreme severă emise de ANM. Ploi torențiale, grindină și vijelii puternice, în următoarele ore