Antena Meniu Search
x

Video O femeie de 56 de ani a murit după o operaţie de apendicită. Ce crede fiica pacientei că s-ar fi petrecut de fapt în spital: "Nu vrem să rămână altcineva fără mamă"

O femeie de 56 de ani a murit în spital după ce fusese operată de apendicită şi era suspectă de ocluzie intestinală. Medicii spun că operaţia nu era o urgenţă, ba chiar suspectează un alt diagnostic. Autopsia îi contrazice. Copiii pacientei ne-au reclamat pe Fii Observator că, de fapt, mama lor nu a intrat în operaţie la timp pentru că anestezistul, care este şi managerul spitalului din Bolintin, era plecat la Primărie, ca să rezolve nişte treburi personale.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.04.2024, 20:32

Vezi și

Miercuri dimineaţă, la trei zile de la internarea în spitalul Bolintin Deal Giurgiu, starea pacientei de 56 de ani s-a agravat. La ora 10, în urma examenului radiologic, medicii au descoperit că avea ocluzie intestinală. Aici intervin primele contradicţii.

Acuzaţii grave: nu au operat-o şi a murit

"Eu am vorbit cu asistenta de aici, mi-a dat la 10 jumătate - mama ta intră de urgenţă în operaţie acum", spune Nicoleta Costache, fiica pacientei decedate. "Am schimbat-o de haine când a zis că o ia la operaţie", susţine asistenta. 

"La 12 şi 6 minute mă suna mami şi îmi spune: Mami ce se întâmplă, că mă bagă în operaţie, nu mi-au zis nimic", adaugă Nicoleta Costache, fiica pacientei decedate. Patru ore mai târziu, femeia tot nu intrase în sala de operaţie. "Pentru că nu era domnul anestezist", mai spune Nicoleta Costache, fiica pacientei decedate.

Pe acelaşi subiect

"Eu eram la spital, am avut o jumătate de oră în afara spitalului la primărie, mult timp înainte, undeva mult, undeva la 10...", spune Lucian Horhotă, managerul şi anestezistul spitalului.

"Familia pacientei acuză spitalul că operaţia nu s-ar fi desfăşurat la timp din cauză că anestezistul lipsea de la muncă. Iar anestezistul este chiar managerul spitalului care ar fi ajuns aici, la primăria din Bolintin Vale, ca să rezolve nişte treburi administrative. Am încercat şi noi să aflăm la ce oră a ajuns managerul la primărie, dar nimeni nu ne-a oferit nicio informaţie", transmite Mădălina Iacob, reporter Observator.

Faptele au fost confirmate pentru echipa Observator şi de altă sursă din spital. "La unu jumătate am fost, a zis că m-a pregătit să mă ia din nou în sală, era conştientă, am vorbit clar cu ea. Mi-a zis că era plecat, îl aşteapta, că nu e anestezistul", dezvăluie o asistentă. 

"Eu nu ştiu de ce domnul doctor nu a sunat să vină când a văzut cât de grav este", mai spune Nicoleta Costache, fiica pacientei decedate.

"Nu avea indicaţie clară dimineaţa. Există şi opţiunea de operaţie chirurgicală pe care o luam în calcul... Exista doar o discuţie. La un moment dat, dacă implică acest lucru, dacă ocluzia se dovedeşte chirugicală. În ocluzii poţi să aştepţi şi 24 de ore până elucidezi cazul", spun managerul spitalului şi un medic.

"Când am intrat în salon, mami era stârcită, pusă pe o parte, vânătă, clar nimeni nu se dusese la ea", povesteşte Nicoleta Costache, fiica pacientei decedate.

Spitalul declară că totul s-a petrecut sub ochii medicilor. "În jurul orei 14.30 pacienta a dezvoltat o pierdere de cunoştinţă, urmat de un stop cardio-respirator, diagnosticat imediat ce-a impus resuscitare, împreună cu ATI, după cca 55 de minute, pacienta a fost declarată decedată", a declarat Aurelian Dima, medic chirurg. 

Întrebaţi cum explică decesul subit, medicii vin cu o altă ipoteză.

  • Lucian Horhotă: Ne ridică înalt suspiciunea unui posibil trombembolism pulmonar masiv, e un eveniment produs subit la o modificare a poziţiei în pat. 
  • Reporter: Putea fi salvata această femeie?
  • Lucian Horhotă: Dacă evoluţia se confirmă, dacă anatomia arată fenomemne trombotice de aşa manieră, probabil că nu... 

Autopsia îi contrazice însă: femeia de 56 de ani a murit din cauza ocluziei intestinale. 

  • Reporter: Ce aveţi de gând?
  • Nicoleta Costache: Nu vom lăsa, noi vrem să îl dăm în judecată pe domnul doctor. Nu vrem să rămână altcineva fără mamă, cum am rămas noi.

Familia femeii a depus plângere penală. Iar polițiștii din Giurgiu au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Fii Observator » O femeie de 56 de ani a murit după o operaţie de apendicită. Ce crede fiica pacientei că s-ar fi petrecut de fapt în spital: "Nu vrem să rămână altcineva fără mamă"