Antena Meniu Search
x

Video Primele zile din martie au venit cu ger şi probleme pentru şoferi. Vremea rea continuă şi în weekend

Deşi, potrivit calendarului, primăvara a început de mai bine de o săptămână, iarna încă nu se lasă dusă. Ninsoarea de martie a luat drumarii prin surprindere, spre disperarea şoferilor care au circulat azi pe mai multe şosele din ţară. Vremea nu se va schimba în bine până la sfârşitul săptămânii, ba chiar gerul va atinge minus 18 grade în estul Transilvaniei.  

de Simona Căpşună

la 09.03.2022, 20:36

Vezi și

Ninsoarea din ultimele ore le-a dat mari bătăi de cap şoferilor care au circulat pe DN 1A, între localităţile Cheia şi Măneciu. Mulţi au fost nevoiţi să stea pe loc zeci de minute, până când drumul a fost curăţat. 

Şofer TIR-reporter: - Cât timp aţi stat?

- Cred că vreo 20-30 de minute. Până a venit sărăiţa de la Braşov. Aşa am păţit şi azi noapte. Abia am coborât Predealul.

Şofer TIR: Foarte greu se urcă. Dacă băieţii aştia stau sărăiţa sus. Stă sus, stă jos şi drumul e praf. 

Pe acelaşi subiect

Şofer: E praf tot drumul. Am urcat numai pe patine de jos până sus. Ce să facem? Am sunat după ei şi ei stau în parcare aici.

Iarna târzie i-a luat prin suprindere şi pe drumarii din Vâlcea. Traficul pe Drumul Naţional 7 a fost îngreunat de stratul de omăt depus pe carosabil. Coloana de maşini se întindea, aseară, pe mai bine de 30 de kilometri.

Pe Dealul Negru, vizibilitatea scăzută dar şi lipsa maşinilor de deszăpezire au dus la blocarea drumului mai bine de o oră. Circulaţia a fost reluată abia când ninsoarea s-a oprit. 

Vreme rea şi în Capitală

În Argeş, la ieşirea din localitatea Drăganu, un tir a derapat, s-a răsturnat şi a blocat ambele sensuri de mers. Două ore a durat până când  mastodontul a fost pus pe roţi.

Vremea rea nu a ocolit nici Capitala. Oamenii s-a trezit de dimineaţă cu o ninsoare ca-n toiul iernii. 

Simona Căpşună - meteorolog Observator: Iarna nu ţine cont de calendar în acest an şi ne va părăsi cel mai sigur odată cu echinocţiul de primăvară. Prin urmare în următoarele zile, mai exact până la finalul acestei sptătămâni vremea va rămâne mult mai rece decât ar fi normal. Iar aici în Capitală, spre exemplu, abia se vor atinge 5 grade Celsius şi va fulgui din când în când.

Meteorologii au emis o informare de ger pe timpul nopţii şi dimineaţa, dar şi de intensificări ale vântului, valabilă pentru toată ţara până sâmbătă. Temperaturile vor ajunge şi la minus 18 grade Celsius, în depresiuni. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Primele zile din martie au venit cu ger şi probleme pentru şoferi. Vremea rea continuă şi în weekend