Antena Meniu Search
x

Video Un bloc din Târgu-Jiu, afectat de cutremurul de azi. Speriaţi, oamenii au încercat să fugă cât mai repede din oraş

Cel mai puternic seism înregistrat în România în ultimii 5 ani a lovit unde ne aşteptam mai puţin. Tot în Oltenia, care s-a zguduit şi ieri. Cutremurul a avut loc la mică adâncime şi a fost urmat de mai multe replici. Două persoane au fost rănite şi zeci de oameni au avut atacuri de panică. Mai multe clădiri din trei judeţe au fost avariate, printre care primăria din Târgu Jiu şi Prefectura Gorj. Specialiştii susţin că nu se aşteptau la o mişcare atât de puternică a pământului, mai ales după numai 24 de ore de la precedenta.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.02.2023, 16:25

Bloc Târgu Jiu
Bloc Târgu Jiu

Efectele sunt mult mai puternice faţă de ce s-a întâmplat ieri, 13 februarie, pentru că pământul s-a zguduit mult mai puternic. Primăria Târgu-Jiu este pe lista clădirilor care au avut de suferit după seismul de azi, 14 februarie. Au căzut bucăţi din acoperiş, din coşurile de cărămidă, iar pompierii au intervenit să înlăture pericolul. De mâine, toţi angajaţii din Primăria Târgu-Jiu îşi vor desfăşura activitatea în alte spaţii din Complexul Sportiv din apropiere.

Reacţia primarului din Târgu-Jiu: "În acel bloc locuiesc şi eu"

Traficul a fost aproape blocat pe toate arterele din oraş. Foarte multe persoane şi-au luat pe cei dragi şi au încercat să plece prin satele din apropiere, la rude. Mulţi oameni au ieşit din apartamente, au stat pe stradă sau prin parcuri. De asemenea, un bloc din Târgu-Jiu a fost vizibil afectat, iar distanţa dintre scări, unde se află rostul de dilataţie, s-a mărit. Replicile s-au simţit, e drept nu toate.

"Din păcate e o situaţie pe care nu o aşteptam, sperăm să fie ultimul cutremur pe care îl înregistrăm în Târgu Jiu şi în judetul Gorj. De data aceasta prejudiciile sunt mult mai mari. Din ce înţeleg sunt sesizări venite prin 112 de la cetăţeni pentru pagube pe clădirile proprietate privată. În privinţa clădirii Primăriei Târgu-Jiu, angajaţii nu vor intra în clădire până nu vom face o expertiza să vedem cât de rezistentă este la un eventual viitor cutremur. Mi s-a părut de două ori mai puternic decât cutremurul de ieri. În momentul acesta echipele de la Tehnic şi de la Politia Locală se află pe teren pentru a identifica toate sesizările pe baza apelurilor de la 112. Şi acel bloc (n.red. blocul rupt în două) va fi expertizat, urmează un raport preliminar. Culmea e ca în acel bloc locuiesc şi eu. E clar că blocurile nu sunt lipite, mi se pare deplasarea destul de mare", a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu.

Bloc Târgu Jiu

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Un bloc din Târgu-Jiu, afectat de cutremurul de azi. Speriaţi, oamenii au încercat să fugă cât mai repede din oraş