Antena Meniu Search
x

5 platforme alternative de vlogging pentru Youtube (2020)

Youtube este pe buzele tuturor când vine vorba de videoclipuri, artiști, muzicieni, dar și canale de vlog. Vloggerii creează mult conținut video și au ajuns să dețină o mare parte din totalul video-urilor de pe Youtube, platformă ce le-a permis să își construiască comunități imense din întreaga lume. Cu toate acestea, Youtube este departe de a fi perfect și a generat multe discuții legate de algoritmii săi de afișare a video-urilor, astfel că îi favorizează doar pe cei care au deja foarte mulți urmăritori. 

de Redactia Observator

la 27.08.2020, 11:52

5 platforme alternative de vlogging pentru Youtube (2020)
5 platforme alternative de vlogging pentru Youtube (2020) - unsplash.com

Pentru cei care aspiră la o carieră de vlogger există, însă, și alte platforme. Am alcătuit o listă a celor mai bune alternative la cunoscutul Youtube. Iată care sunt acestea:

Vimeo

Platforma americană Vimeo este foarte populară printre cei care postează conținut de calitate, ceea ce este încurajat de către companie. Cu aplicații atât pentru IOS, dar și pentru Android, aplicația este simplu de folosit și, mai ales, gratis. Mai mult, Vimeo le permite utilizatorilor săi să urmărească alte canale sau alte conturi, dar și să posteze comentarii. 

Printre avantajele folosirii Vimeo se numără:

  • Calitatea video superioară - Deși Youtube comprimă mult video-urile iar acestea își pierd din calitate pentru a putea încăpea mai multe pe servere, Vimeo le arată așa cum au fost încărcate de utilizatori, fără comprimări;

  • Control și confidențialitate sporite - Una dintre cele mai folositoare caracteristici este posibilitatea de a limita redarea în orice loc, cu excepția site-ului propriu sau a altor site-uri web la alegere. Acest lucru duce la creșterea traficului pe site-ul dorit;

  • URL-uri perfect editabile  - Vimeo oferă posibilitatea de a numi URL-ul, astfel că ajută mai bine la funcția de căutare;

  • Customer Service foarte bun - Vimeo este foarte ușor de contactat de către utilizatori.

Veoh

Veoh este una dintre cele mai bune alternative la YouTube care le permite utilizatorilor să încarce și să posteze videoclipuri cu lungime nelimitată. De asemenea, playerul video Veoh poate fi încorporat în orice site-uri web. Există o mulțime de filme întregi încărcate în Veoh.

Metacafe

Cu aproape 2 milioane de vizitatori pe lună, Metacafe este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de video sharing din lume. Toate videoclipurile sunt unice aici, deci nu poate exista conținut duplicat, ceea ce este o veste bună pentru vloggerii ce caută să se afirme. Site-ul are numeroase categorii, printre care: divertisment, sporturi, jocuri video, filme, știri. 

Vloggerii ori creatorii de conținut pot să primească bani pentru vizualizarea videoclipurilor lor - câte 5 dolari pentru fiecare 1.000 de vizite, dar doar de la 20.000 de vizite în sus. 

Dailymotion

Dailymotion este deseori numit „fratele mai mic al Youtube”. Cei ce îl accesează pot să vadă care sunt cele mai noi trenduri din mai multe categorii precum divertisment, sport, muzică sau știri. Această platformă are peste 300 milioane de utilizatori din întreaga lume care urmăresc 3,5 miliarde video-uri în fiecare lună. 

Platforma este mai flexibilă decât Youtube din punct de vedere al drepturilor de autor, dar și mai tolerantă din punct de vedere al conținutului încărcat

TikTok

Cu video-uri scurte, de până la 60 de secunde, TikTok le permite utilizatorilor săi să devină adevărați vloggeri și influenceri ai internetului. Combinat cu o mulțime de filtre, muzică pe fundal și efecte video, TikTok a devenit una dintre cele mai apreciate platforme de pe internet. 

Pentru o carieră de succes în vlogging, este nevoie de multă hotărâre, muncă, dar și echipamente de calitate de la https://www.f64.ro/vlogging, care a gândit și sortat cele mai potrivite tool-uri. Youtube poate fi cel mai cunoscut site de video sharing, dar nu este singurul și cu siguranță sunt altele care sunt mult mai bune la anumite categorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » 5 platforme alternative de vlogging pentru Youtube (2020)