Antena Meniu Search
x

Bărbat cu 22 de condamnări pe viaţă pentru abuzuri împotriva a 191 de copii, torturat şi ucis în puşcărie

Un puşcăriaş denumit "Cel mai periculos pedofil din Marea Britanie" a fost sugrumat până la moarte și înjunghiat în creier de un coleg deținut, care a considerat atacul o "dreptate poetică". Detaliile morţii sale au fost dezvăluite recent instanţei.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.11.2020, 18:57

Huckle primise 22 de condamnări pe viaţă
Richard Huckle a fost ucis de un alt puşcăriaş, într-un gest catalogat de acesta ca dreptate poetică - Profimedia Images / Imagini de arhivă
  • Ucigaşul lui Huckle a invocat o dreptate poetică
  • Victima avea 22 de condamnări pe viaţă

Paul Fitzgerald, în vârstă de 30 de ani, l-a sufocat pe Richard Huckle cu un cablu electric, într-un atac prelungit, menit să-l facă să sufere un timp îndelungat, au fost înştiinţaţi miercuri jurații de la curtea Hull Crown, scrie uk.news.yahoo.com.

Un alt deținut l-a găsit pe Fitzgerald lovindu-l pe Huckle, care zăcea nemişcat într-o baltă de sânge, în celula acestuia din HMP Full Sutton, East Yorkshire, a declarat un procuror instanței.

Huckle a fost închis pentru 22 de condamnări pe viață, în 2016 pentru o serie de infracțiuni împotriva a 191 de copii cu vârsta de până la șase luni.

În mărturia sa, el a declarat că ţinta lui erau copiii săraci din Malaezia, despre care a descoperit că sunt mult mai vulnerabili decât în occident. Huckle a fost arestat când a ajuns înapoi în Marea Britanie din Australia, în 2014.

Amploarea crimelor sale l-a făcut să fie supranumit cel mai groaznic pedofil al Marii Britanii în mass-media.

Procurorul Alistair MacDonald, a declarat că personalul penitenciarului l-a găsit pe Huckle mort și legat cu un cablu la gât. Curtea a auzit că fusese şi înjunghiat, cu o armă făcută prin adăugarea unui șurub într-o periuță de dinți topită.

Autorul atacului le-a spus medicilor că l-a şi abuzat pe Huckle înainte să-l ucidă, simţind că săvârşeşte o dreptate poetică și a vrut ca Richard Huckle să simtă ceea ce simțiseră toți acei copii.

Richard Huckle a fost găsit mort în celulă în 2019, însă abia acum au aflat juraţii ce s-a întâmplat în ziua crimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bărbat cu 22 de condamnări pe viaţă pentru abuzuri împotriva a 191 de copii, torturat şi ucis în puşcărie