Antena Meniu Search
x

Cât costă un proiectil de artilerie, vital pentru Ucraina ca să reziste în fața Rusiei?

În medie, conform unor estimări făcute de specialiști, cea mai folosită muniție utilizată de militarii Kievului în război costă 5.000 de dolari per bucată. Dar cu cât se vinde cel de 122 milimetri, de concepție sovietică, folosit de ruși, dar și de ucraineni pe unele sisteme?

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 11:57

În medie, conform unor estimări făcute de specialiști, cea mai folosită muniție utilizată de militarii Kievului în război costă 5.000 de dolari per bucată
În medie, conform unor estimări făcute de specialiști, cea mai folosită muniție utilizată de militarii Kievului în război costă 5.000 de dolari per bucată - Hepta

După aprobarea ajutorului militar de către SUA, în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, situația s-a schimbat radical, atât în termenii confruntării din teren, cât și în termeni politici.

Vladimir Putin a realizat că America și Europa nu vor face pași înapoi, iar o victorie militară în Ucraina e problematică.

Proiectilul de 155 de milimetri, de producție occidentală, e esențial pentru că, în lipsa lui, toată artileria transferată de aliați Ucrainei nu poate funcționa.   

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Cât costă un proiectil de artilerie, vital pentru Ucraina ca să reziste în fața Rusiei?