Antena Meniu Search
x

Cauza decesului pentru copilul din Piteşti care a intrat în comă la dentist

Cauza decesului în cazul copilului de 4 ani din Piteşti care a intrat în comă pe scaunul dentistului a fost stabilită de medicii specialişti. Potrivit unor surse medicale, băieţelul a murit din cauza unui stop cardio-respirator, resuscitat cu encefalopatie anoxic ischemică.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.02.2020, 13:31

Copil care a intrat în comă la dentist a murit, după ce i-au cedat organele internet
Medicii au emis primele concluzii în cazul morţii copilului de la Piteşti - Foto Profi Media
  • Rezultatele autopsiei copilului din Piteşti.
  • Creierul copilului a stat prea mult timp fără oxigen.

Cauza decesului în cazul copilului de 4 ani din Piteşti care a intrat în comă pe scaunul dentistului a fost stabilită de medicii specialişti. Potrivit unor surse medicale, băieţelul a murit din cauza unui stop cardio-respirator, resuscitat cu encefalopatie anoxic ischemică, în urma unei anglo-sedări abulatorii, pentru tratament stomatologic.

Micuţul a intrat în stop cardio respirator pe scaunul dentistului, a fost resuscitat, inima i-a repornit, însă creierul a stat prea mult fără oxigen. Ulterior, internat în spital în stare critică, organele interne ale copilului au cedat pe rând, fiind declarat ulterior decesul. Investigaţiile histopatologice şi toxicologice urmează să fie definitivate în zilele următoare.

Un copil de 4 ani a murit după o vizită la stomatolog

Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei vizite banale la dentist. Băieţelul a făcut stop cardiorespirator după o anestezie generală. Clinica nu are autorizaţie pentru astfel de intervenţii, dar părinţiii nu aveau de unde să ştie. Au vrut doar să-l scape de durere şi traume. Copilul a ajuns însă în stare critică la un spital din București, unde medicii s-au luptat să-l țină în viață, însă fără succes.

Clinica stomatologică din Pitești, unde un copil a intrat în comă şi apoi a murit la spital a fost închisă, Direcția de Sănătate Publică Argeș suspendând activitatea.

Poliţiştii precizează că s-a schimbat încadrarea în dosar, efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cauza decesului pentru copilul din Piteşti care a intrat în comă la dentist