Antena Meniu Search
x

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. Tăriceanu: "Acest vot nu va rămâne fără urmări"

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, președinte al Senatului, cu 73 de voturi. Candidata Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a primit 59 de voturi. Imediat după anunțarea rezultatelor, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va face o sesizare la Curtea Constituțională.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.09.2019, 19:01

Teodor Meleșcanu a fost votat președinte al Senatului.
Teodor Meleșcanu, noul președinte al Senatului - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Teodor Meleșcanu a fost ales, marți, președinte al Senatului, cu 73 de voturi. Candidata Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a primit 59 de voturi. Imediat după anunțarea rezultatelor, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va face o sesizare la Curtea Constituțională. "Acest vot nu va rămâne fără urmări", a spus liderul ALDE.

E o bătălie pe care din punctul meu de vedere a pierdut-o PSD. Ați pierdut șefia Senatului pentru un om din alt grup parlamentar. Mă bucur că putem spune ferm că partidele de opoziție au dat dovadă de coerență, de coeziune și au făcut un prim pas pentru succesul moțiunii de cenzură”, a anunțat Alina Gorghiu.

Candidatura lui Teodor Meleșcanu la preşedinţia Senatului din partea PSD a fost contestată de reprezentanții ALDE şi PNL, care au susținut în plen că se încalcă regulamentul forului legislativ, care prevede că fiecare grup are dreptul la o singură nominalizare, iar ALDE a avut propria propunere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lucrările în plenul Senatului au început la ora 16.00, preşedintele Senatului fiind ales prin vot secret pe buletine.

Funcţia de preşedinte al Senatului a rămas vacantă după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, în urma retragerii ALDE din coaliţia de guvernare.

PSD a anunţat ulterior, prin Viorica Dăncilă, că îl susţine pe Teodor Meleşcanu, membru ALDE, pentru a ocupa această funcţie. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunțase săptămâna trecută că propunerea oficială a formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al Senatului este Ion Popa, precizând că persoanele care acceptă funcţii în Guvern, Parlament sau alte instituţii, fără acceptul sau susţinerea partidului, vor fi excluse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului. Tăriceanu: "Acest vot nu va rămâne fără urmări"