Antena Meniu Search
x

Ei au găsit "Generația pierdută" ! "Îmi pare rău pentru România, țara care și-a pierdut, definitiv, o generație"

Anastasia Neagu este editorul campaniei Observator despre copiii vânduți în anii 90 și redescoperiți după mai bine de două decenii

Anastasia Neagu este editorul campaniei Observator despre copiii vânduți în anii 90 și redescoperiți după mai bine de două decenii

O campanie de o asemenea anvergură a fost posibilă datorită unei echipe de excepție, care a bătut lumea-n lung și-n lat pentru a ajunge să-i cunoască pe cei care în nebunia anilor 90 părăseau țara împotriva voinței lor, vânduți pe nimic de către niște părinți inconștienți și un stat mult prea permisiv.

Una dintre colegele noastre care a muncit din greu la realizarea materialelor campaniei "Generația Pierdută" este și Anastasia Neagu. Editorul campaniei a rămas cu un gust amar după ce a văzut cum o Românie impasibilă a renunțat mult prea ușor la acești copii:

"Eu trăiesc în țara care și-a vândut o generație. Ei trăiesc în țara care a salvat o generație. Între România și Statele Unite, eu aș alege oricând România. Ei, nu. E de înțeles. Țara mea i-a rănit, i-a dezamăgit, i-a abandonat, i-a tratat ca pe o marfă bună de trimis la export. Acolo, peste Ocean, au găsit dragoste și au crescut frumos. Și-au căutat rădăcinile și au visat la țara lor natală, ca la un tărâm magic, cu zâne bune și oameni de aur. Apoi au descoperit, cu adevărat, locul de unde au plecat. Aș fi vrut ca, atunci când și-au întors fața către România, să vadă o țară frumoasă și bună.

Ei și-au văzut, în schimb frații și surorile, sânge din sângele lor, captivi în niște destine sumbre.

Unii închiși pentru furt, alții pe străzi, la cerșit. Și-au văzut părinții îmbătrâniți de griji și de regrete.

Au văzut orfelinatele în care au crescut, pline încă de jucării vechi, de balansoare, de haine de copil și de amintiri dureroase. Îmi pare rău dacă România i-a dezamăgit încă o dată. Îmi pare rău pentru România, țara care și-a pierdut, definitiv, o generație. "

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Generatia Pierduta » Ei au găsit "Generația pierdută" ! "Îmi pare rău pentru România, țara care și-a pierdut, definitiv, o generație"