Antena Meniu Search
x

Generația Pierdută, episodul 7. Zece mii de lei. Prețul unui suflet de copil!

Şi-a vândut două fiice şi a regretat toată viaţa. Şi-a pus copilele în braţele unor străini şi a luat, în schimbul lor, câte un teanc de bani. Când a realizat că şi-a vândut sufletul, era prea târziu.

Vezi și

Şi-a vândut două fiice şi a regretat toată viaţa. Şi-a pus copilele în braţele unor străini şi a luat, în schimbul lor, câte un teanc de bani. Când a realizat că şi-a vândut sufletul, era prea târziu.

Timp de 20 de ani, Ileana n-a mai ştiut nimic de fetele ei. Şi a plâns în fiecare zi cu gândul la ele. Pe Alexandra, încă un copil al Generaţiei Pierdute, am găsit-o în Statele Unite. A crescut în mijlocul unei familii iubitoare, dar s-a întrebat mereu cine e mama ei naturală. Acum, după două decenii, a cunoscut-o. Şi i-a transmis că o iartă.

E vestea pe care această mamă o aşteaptă de peste 20 de ani. Semnul de la fiica pe care a părăsit-o în trecut. Iertarea pentru care s-a rugat neîncetat.Şi-a dat copilul pe un pumn de bani. I-a pierdut urma şi i-a şters numele.

Acum, se numeşte Alexandra Anderson. Are 23 de ani şi trăieşte în Statele Unite, ţara care a salvat-o de la moarte sigură.

"Când am fost adusă aici, aveam probleme respiratorii. Am stat luni de zile prin spitale, iar când părinţii m-au luat acasă, trebuia să stea cu mine în braţe, ore-n şir, de trei ori pe zi, cu o pompă. Ca să împingă aer în organism, să respir", își amintește Alexandra

Când a fost adoptată de americani, Alexandra avea doar patru luni şi suferea de astm. O boală care acasă, în Şercaia, Braşov, ar fi ucis-o. Aici, fetiţele se joacă printre gunoaie, între ziduri reci, iar băieţii sparg lemne, cot la cot cu adulţii.

Părinţii Alexandrei erau la fel de săraci când au adus-o pe lume. Andrei şi Ileana, mama naturală a Alexandrei, au crezut că a dat norocul peste ei când un avocat le-a bătut la uşă şi le-a făcut oferta: bani, în schimbul unui prunc.

Cei doi aveau două fiice şi o singură alegere. Au păstrat-o pe cea mare. Pe Ana, iar pe Alexandra au vândut-o pentru 10 mii de lei.

Copila a ajuns în braţele unor americani care au venit personal s-o ia din România. După ce au plătit preţul cerut, au obţinut ordinul judecătoresc şi s-au întors cu ea în America. Au vindecat-o, i-au oferit dragoste şi au trimis-o la liceu în Austria. Alexandra ştie că, la loteria destinului, ea a fost cea câştigătoare.

Ana a rămas în satul din Braşov. Captivă între patru pereţi, alături de cei nouă fraţi mai mici. Sora Alexandrei nu mai merge la şcoală. A făcut opt clase şi nici fraţii ei nu vor face mai multe. Nu sunt bani. Iar mama Alexandrei nu s-a îmbogăţit, aşa cum spera. Chiar dacă, după Alexandra, şi-a mai vândut o fată.

La capătul celălalt al pământului, şi Alexandra se roagă. Mereu cu gândul la mama ei. Şi-a tatuat în palmă numele ei.

Mama Alexandrei nu e înca împăcată că şi-a vândut fiica. A învăţat, în timp, că banii nu pot cumpăra suflete. Că fericirea nu se măsoară în teancuri de bancnote, ci în zâmbete de copii.

Ileana plânge când se gândeşte la fiica sa. Şi visează, uneori cu bucurie, uneori cu groază, că într-o zi o va revedea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Generatia Pierduta » Generația Pierdută, episodul 7. Zece mii de lei. Prețul unui suflet de copil!