Antena Meniu Search
x

GENERAȚIA PIERDUTĂ, ep.3: Adoptată în România, abandonată în SUA

S-a născut într-o vineri de sfârşit de septembrie. Loredana Lăcrămioara. Câteva luni mai târziu, a fost uitată de mamă în spital, la Făgăraş. Salvarea ei a venit la doi ani şi jumătate, când a fost înfiată de o familie înstărită din SUA

Vezi și

S-a născut într-o vineri de sfârşit de septembrie. Loredana Lăcrămioara. Câteva luni mai târziu, a fost uitată de mamă în spital, la Făgăraş. Salvarea ei a venit la doi ani şi jumătate, când a fost înfiată de o familie înstărită din SUA

În 25 de ani, Laura a avut totul şi a pierdut totul. "Numele meu era Lăcrămioara Loredana Stoica. Mama mea adoptivă l-a schimbat. Am fost adoptată în 1991".

Acum 23 de ani, o familie cu mulţi bani din Chicago i-a schimbat soarta. Americanii au găsit-o pe la Pediatrie, în Făgăraş, unde trecerea timpului nu a schimbat nici spitalul şi nici saloanele lui. Plângea după mama ei, care o născuse acasă, iar la primul semn de boală, a abandonat-o în spital.

"Aveam doi ani şi jumătate şi cinci tipuri de paraziţi în intestine. Tot ce mâncam eu consumau ei. Aşa că nu creşteam. Aveam părul scurt, abia dacă aveam dinţi", povesteşte aceasta.

Însă coşmarul, pe care ea nu-l înţelegea atunci, avea să se termine. În două luni, era deja în Statele Unite. "Am primit a doua şansă la viaţă şi sunt recunoscătoare pentru asta. Şi vreau ca şi copiii mei să aibă asta".

Americanii i-au schimbat destinul şi a doua oară!

Dar Laura a ratat a doua şansă. Acum câţiva ani, când a plecat la facultate, s-a îndepărtat de părinţi. A vrut să ia viaţa în piept şi să aibă familia ei. "Kyler e fiul meu. Are cinci ani. Şi Kylie, care are patru ani. Abia a împlinit patru ani", îşi prezintă copiii. Amândoi sunt acum într-un centru de plasament, la câteva sute de kilometri distanţă. I-a văzut de două ori în ultimele 12 luni. Din când în când, îi sună să le spună că-i iubeşte.

Copiii îi împart destinul de neînduplecat. Şi ei se întreabă, mereu, în centrul de plasament, unde e mama. Kyler şi Kylie sunt rezultatul iubirii din adolescenţă, cu care părinţii n-au fost de acord. La 18 ani, Laura a fugit de acasă şi s-a măritat cu omul care urma s-o bată şi s-o arunce în stradă, cu tot cu cei mici.

Tatăl a fost deja decăzut din drepturi. Ea încă mai luptă. Are doar câteva luni la dispoziţie să arate că poate fi o mamă bună sau îşi pierde definitiv copiii. "Părinţii mei adoptivi ar trebui să mă ajute. Pentru numele lui Dumnezeu, au străbătut jumătate de lume să mă ia".

Părinţii adoptivi îi cer să îşi PĂRĂSEASCĂ cei doi copii!

Părinţii adoptivi îi oferă împăcarea cu un preţ uriaş: să renunţe la copii, dar nu o să o facă. E aceeaşi alegere pe care a avut-o în faţă mama din România: Lora sau o viaţă mai uşoară. Daniela locuieşte la Grid. Când a născut-o pe Lăcrămioara avea 19 ani şi încă un băiat de 14 luni, trăiau într-o sărăcie lucie. "Din tot sufletul, îi spun să mă ierte! Că n-am avut posibilitatea s-o întreţin, şi doresc să vină acasă".

Acasă, în România, lucrurile nu s-au schimbat: aceeaşi sărăcie, aceiaşi oameni fără nicio şansă...

Acolo, o aşteaptă şi fratele mai mare, Ionuţ. Are 26 de ani. O vreme a lucrat la oi, în Moldova. Acum, munceşte cu ziua. Nu-şi aduce aminte cum arăta sora lui, ci cum a venit răsplata din partea străinilor. "Ştiu că s venit o maşină albă, mi-au dat o geantă albastră, alimente, hăinuţe, ciocolăţi, hăinuţe şi după au plecat. Atât".

Pentru el, Laura e doar o tânără care a avut noroc şi trăieşte visul american. Doar că visul ei a fost mai mult un coşmar şi un lung şir de suferinţe şi greşeli, pe care vrea să le repare cu un bărbat care nu e pregătit să fie tată. David, un tânăr de 23 de ani din Garda Naţională.

Tristan, speranţa Laurei spre mai bine...

La începutul lui aprilie, Laura l-a adus pe lume pe Tristan. Dar, ca şi părinţii adoptivi ai Laurei, tatăl micului Tristan impune condiţii. E dispus să îl crească doar dacă ea uită de ceilalţi copii. Iar Tristan riscă să ajungă în plasament. Dacă autorităţile află că e într-un centru maternal, ea va lupta şi pentru el în instanţă. Până acum, tatăl nu şi-a văzut copilul decât în fotografii. Şi n-a semnat nici certificatul de naştere. La fel ca părintele neştiut al Laurei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Generatia Pierduta » GENERAȚIA PIERDUTĂ, ep.3: Adoptată în România, abandonată în SUA