Antena Meniu Search
x

3 destinații superbe și ieftine din Grecia, de care puțini au auzit

Grecia a avut de suferit din cauza condițiilor economice din ultimii ani, iar localnicii nu au mai reușit să plece în vacanțe așa cum o făceau odată. Însă pentru străini, turismul în Grecia este la fel de atractiv.

Grecia a avut de suferit din cauza condițiilor economice din ultimii ani, iar localnicii nu au mai reușit să plece în vacanțe așa cum o făceau odată. Însă pentru străini, turismul în Grecia este la fel de atractiv.

Aproximativ 27 de milioane de turiști vor ajunge în 2017 pe plajele din Grecia sau în marile orașe. Iar proprietarii de pensiuni, hoteluri sau localuri au profitat de valul de turiști, pentru a-și crește prețurile. Astfel, destinațiile populare de vacanță au devenit inaccesibile din punct de vedere financiar pentru cei care caută o vacanță low-cost. Cu toate acestea, există și locuri mai puțin frecventate de turiști, cu o frumusețe aparte, ale căror prețuri sunt încă atractive.

Halkidiki, cel mai bine pătrat secret al Greciei

Situată în nordul Greciei, în apropiere de orașul Salonic, Halkidiki este una dintre regiunile mai puțin frecventate de turiști, care preferă insulele din sud sau viața de noapte din Atena. Cu toate acestea, plajele din Halkidiki au reputația de a fi cele mai frumoase din Marea Mediterană, întinzându-se de-a lungul a 550 de kilometri de coastă. Halkidiki îmbină armonios plajele sălbatice cu peisajul continental, fiind o destinație ideală atât pentru familii, cât și pentru cei care vor să aibă și alte opțiuni turistice în afară de plaje.

Aici poți vizita Parcul Aristotel, Muntele Cholomontas, Peștera Petralona, satul pitoresc Arnaia sau Vourvourou, un loc cu ape cristaline, nouă insule și o pădure cu vegetație densă. Cât despre prețuri, este suficient să arunci o privire peste aceste oferte de cazare in Halkidiki și îți vei da imediat seama cât de avantajos este să îți petreci concediul aici. După cum observi, există și reduceri masive la cazări în extrasezon, așa că încă ai timp să faci o rezervare.

Halkidiki

Elafonissos, perla ascunsă din sudul Greciei

Elafonissos este o destinație recomandată celor care își doresc o vacanță liniștită, lipsită de zgomotul specific stațiunilor pentru turiști. Situată la 10 minute cu bacul de portul Pounta, Elafonissos este înconjurată de ape turcoaz și plaje cu cel mai fin nisip pe care îl vei găsi în Grecia. Este unul dintre locurile preferate ale grecilor cu iahturi, care vin să petreacă în largul mării, în special în weekenduri, departe de ochii curioșilor. Pe insulă domnește însă o atmosferă liniștită, cu taverne și localuri grecești, ideale pentru cei care merg cu familia în vacanță.

Toate plajele din Elafonissos au un aspect tropical, cu nisip aproape alb și apă cristalină. Mulți vin aici pentru că își pot instala corturile pe care le închiriază cu doar 30 de euro pe noapte, pentru două persoane. Motivul pentru care Elafonissos nu este o destinație mai populară printre turiști este lipsa activităților care îi cuceresc în alte zone. Se poate face snorkeling, există locuri unde să mănânci și să bei, însă insula este relativ lipsită de alte obiective turistice, motiv pentru care este preferată de cei care vin în vacanță doar pentru a se relaxa, și nu pentru a vizita zilnic câte ceva.

Elafonissos

Kimolos, insula vulcanică pe care găsești cele mai bune izvoare termale

Kimolos este situată în sud-estul Greciei și face parte din Insulele Ciclade. Este o insulă vulcanică de mici dimensiuni, aproape pustie, pentru că puțini sunt cei care ajung să o viziteze. Kimolos are unele dintre cele mai bune izvoare termale din Europa și este unul dintre puținele locuri în care poți admira focile-călugăr, ascunse printre peșterile din apele Mediteranei. Insula se află la doar câteva minute distanță cu barca de Poliegos, o altă insulă superbă, cu vegetație și păsări rare, pe care o poți vizita în timpu vacanței tale aici. Chorio este singurul oraș de pe insula Kimolos și locul în care sunt concentrate facilitățile de cazare și localurile. Poate unul dintre cele mai remarcabile lucruri este faptul că insula și-a păstrat aspectul sălbatic: nu există plaje pe care să vezi ridicate hoteluri sau restaurante. Așadar, dacă îți dorești o vacanță la mare, dar în inima naturii, Kimolos poate fi nu numai destinația ideală, dar și una foarte prietenoasă cu bugetul familiei tale.

Kimolos

Care este locul în care ți-ar plăcea să ajungi în această vară? Dintre cele 3 destinații propuse de noi, care te atrage cel mai mult?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » 3 destinații superbe și ieftine din Grecia, de care puțini au auzit