Antena Meniu Search
x

Berea cu aromă de cocos, ciocolată sau ardei iute, la modă în 2019

Berea cu aromă de cocos, ciocolată sau chiar cu gust de ardei iute, sunt doar câteva exemple de arome inedite pe care ni le propun berarii pentru vara 2019. Însă nu doar bărbaţii sunt în atenţia lor. Femeile sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai mult.

de Redactia Observator

la 06.06.2019, 18:16

Vezi și

Berea cu aromă de cocos, ciocolată sau chiar cu gust de ardei iute, sunt doar câteva exemple de arome inedite pe care ni le propun berarii pentru vara 2019. Însă nu doar bărbaţii sunt în atenţia lor. Femeile sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai mult. Pentru ele a fost inventată berea cu frunze de ceai verde, care nu afectează silueta. Trebuie să ştiţi, însă, că astfel de beri au un preţ mult mai mare decât al celor pe care le găsiţi în orice magazin.

Berea nu mai este demult fabricată doar din apă, malţ şi hamei. Arome precum ghimbirul, cafeaua, caramelul sau chiar ardeiul iute au ajuns să fie ingrediente esenţiale în berile care potolesc nu doar setea, ci şi pofta de ceva dulce. 

Românii consumă din ce în ce mai multă bere

Preţul unor astfel de beri pleacă de la 15 lei şi poate ajunge chiar şi la 50 de lei. Însă vedeta acestei veri este berea cu aromă de ceai verde.

Femeile au alte gusturi când vine vorba de bere. Iar cea cu lămâie nu mai figurează pe lista lor de preferinţe. 

Femeile încep să tindă spre berea neagră, "pentru că este mai aromată", în timp ce bărbaţii au început să dezvolte o adevărată plăcere pentru berea cu ghimbir.

România este pe locul 7 în Europa la consumul de bere, dupa Germania sau Polonia, cu 85 de litri pe cap de locuitor, 3 litri mai mult faţă de anul precedent. Pe primul loc se află cehii, cu 137 de litri. Anul acesta însă, a luat avânt berea artizanală, iar patronii de pub-uri şi berării din centrul Capitalei vin cu o ofertă foarte variată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Producţia de bere este în proporţie de 97% producţie locală, iar în industria de profil lucrează peste 85.000 de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Berea cu aromă de cocos, ciocolată sau ardei iute, la modă în 2019