Antena Meniu Search
x

Celebrul oficiu poştal al lui Moş Crăciun din Franţa îşi redeschide porţile. Spiriduşii au primit 1,2 milioane de scrisori doar anul trecut

În Franţa, copiii îi pot scrie până pe 20 decembrie lui Moş Crăciun, al cărui celebru secretariat, instalat de Poşta franceză în Libourne, în sud-vestul ţării, împlineşte anul acesta 60 de ani şi îşi redeschide marţi porţile, relatează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 16:09

Vezi și

Copiii îi pot scrie lui Moş Craciun în două moduri - fie optând pentru o scrisoare tradiţională, fie pentru una în format digital, a precizat luni La Poste, compania poştală de stat din Franţa.

Pe plicul scrisorii, copiii pot scrie pur şi simplu "Moş Crăciun", fără a uita să treacă pe verso adresa lor, pentru a fi siguri că vor primi un răspuns. Scrisoarea către Moş Crăciun nu are nevoie de timbru.

De asemenea, ei pot alege versiunea electronică pe site-ul pere-noel.laposte.fr, alegând "scrisoare pentru Moş Crăciun".

Secretariatul are aproximativ 60 de angajaţi

Pe acelaşi subiect

Moş Crăciun şi cei aproximativ şaizeci de spiriduşi ai săi - angajaţi poştali voluntari şi angajaţi temporari - vor răspunde gratuit, în franceză sau în engleză, tuturor copiilor şi claselor de elevi.

Copiii "vor primi o scrisoare frumoasă de la Moş Crăciun însoţită de o carte poştală colorată pe care o pot trimite familiei şi prietenilor lor", pecizează La Poste într-un comunicat.

Anul trecut, Poşta franceză a primit 1,2 milioane de scrisori adresate lui Moş Crăciun.

Iniţiat în 1962, acest serviciu gratuit al Poştei franceze a primit la acea vreme 5.000 de scrisori de la copii, care găseau în schimb în cutia poştală un răspuns standard scris de celebrul pediatru şi psihanalist Françoise Dolto, sora ministrului poştei de la acea vreme, Jacques Marette.

Ministrul a luat această iniţiativă după ce a aflat că două angajate ale Poştei, Odette Ménager şi Magdeleine Homo, răspundeau chiar ele la scrisorile trimise de copii lui Moş Craciun, a precizat La Poste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Celebrul oficiu poştal al lui Moş Crăciun din Franţa îşi redeschide porţile. Spiriduşii au primit 1,2 milioane de scrisori doar anul trecut