Antena Meniu Search
x

Vacanţele de sărbători la munte, mai scumpe în acest an. Care e gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor

Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt pe ultima sută de metri în staţiunile din Masivul Retezat. Cabanierii fac eforturi pentru ca turiştii să aibă o vacanţă pe cinste aici. Şi, chiar dacă e jumătatea lui noiembrie, sunt deja pensiuni rezervate în totalitate atât pentru Crăciun, cât şi pentru Anul Nou. Proprietarii pensiunilor anunţă că preţurile au crescut în acest an cu cel puţin 10%.

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 12:39

Vacanţelele de sărbători la munte, mai scumpe în acest an - Profimedia

Pregătirile pentru sezonul de iarnă sunt pe ultima sută de metri în staţiunile din Masivul Retezat. Cabanierii fac eforturi pentru ca turiştii să aibă o vacanţă pe cinste aici.

Şi, chiar dacă e jumătatea lui noiembrie, sunt deja pensiuni rezervate în totalitate atât pentru Crăciun, cât şi pentru Anul Nou. Proprietarii pensiunilor anunţă că preţurile au crescut în acest an cu cel puţin 10%.

Prea multe locuri libere la munte n-au mai rămas pentru perioada următoare.

Ioan Moldovan, cabanier: "Patru nopţi, patru zile, cu pensiune completă, inclusiv noaptea de Anul Nou şi băuturile alcoolice şi non-alcoolice, a fost 1.200 de lei de persoană."

Pe acelaşi subiect

Atât de Crăciun cât şi de Anul Nou cabana va fi plină. Aşa că pregătirile au început de mult timp deja. Primele pe listă au fost dulceţurile.

Cabanierii s-au pregătit cu bunătăți tradiționale pentru turiști

"În partea asta avem, nu ştiu, aproximativ 80 de borcane de dulceaţă de zeură. Iar în partea asta, din 200 de kg de afine am făcut numai dulceaţă. Clătite, papanaşi, aşteptăm turistul să deguste din ele."

Butoaiele cu murături au fost stivuite frumos într-un colţ al cămării.  

"Miroase extraordinar! Abia aşteptăm, sper că în două-trei săptămâni să înceapă să fie bune de mâncat."

Iar dacă de pus pe masă are ce, are grijă şi ca turiştii să se bucure de căldură.

"Aici avem o grămadă. Mai avem o grămadă mare acolo, în parcare."

Turiștii încă mai pot face drumeții pe munte

Staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat, este situată la 1.300 de metri altitudine. Deocamdată nu a nins, ba chiar e soare, spre bucuria turiştilor.

"E o zi atipică pentru o toamnă târzie, dar e foarte frumos! Vine iarna, ne bucurăm de pârtie, de zăpadă."

"Pentru drumeţii recomandăm! Dacă doriţi să veniţi la noi în zonă--taie--sunt foarte multe trasee, aer curat. Deci, vă așteptăm!"

Cei care urcă la munte trebuie, însă, să fie bine echipaţi deoarece acolo vremea se schimbă rapid.

Cristina Moldovan, aspirant Salvamont : "Ar trebui să aibă bocanci la ei, este ceva foarte important, ca să nu alunece. Ceva mai gros, cum ar fi geacă, căciulă, mănuși de schimb."

Din Râuşor se pot face excursii la obiectivele turistice din Ţara Haţegului, inclusiv la Sarmizegetusa sau Mănăstirea Prislop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Vacanţele de sărbători la munte, mai scumpe în acest an. Care e gradul de ocupare al hotelurilor şi pensiunilor