Antena Meniu Search
x

Galerie foto Argentina - Croația 3-0, în semifinalele Cupei Mondiale 2022. "Pumele" lui Lionel Messi, de neoprit

Argentina - Croația 3-0, în semifinalele Cupei Mondiale 2022. Argentinienii vor juca în finala CM, după ce s-au impus cu ușurință în fața croaților, cu golurile marcate de Lionel Messi (minutul 34, din penalty) și Julian Alvarez (minutul 39, minutul 69). Argentina va întâlni în ultimul act câștigătoarea dintre Franța și Maroc.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 22:54

Primul gol, marcat după o execuție perfectă a lui Lionel Messi, de la 11 metri, a dus la o prăbușire a moralului în rândul croaților, care, câteva minute mai târziu, au fost surprinși pe contratac. Julian Alvarez a înscris după o cursă pornită de la mijlocul terenului, profitând și de două intervenții eșuate ale jucătorilor croați. Portarul Livakovic nu a avut nicio șansă să evite cele două goluri.

În a doua repriză jocul s-a echilibrat din nou, însă argentinienii le-au lăsat puține culoare de joc croaților, care totuși au reușit să-și creeze unele ocazii de gol. Argentina a dat senzația pe tot parcursul meciului că a fost cu o clasă peste adversari, iar tabela de scor a confirmat realitatea din teren. Cu golul lui Alvarez din minutul 69, meciul a fost practic decis. Croații au făcut tot posibilul, însă a fost prea puțin și prea târziu.

Pentru Argentina, aceasta a fost a şasea oară când se califică în semifinalele unui campionat mondial și a treia oară când ajunge în ultimul act. De două ori sud-americanii s-au şi impus în marea finală, în 1978 şi 1986, după meciurile istorice cu Olanda (3-1), respectiv Germania (3-2).

Echipele de start Argentina - Croația

Pe acelaşi subiect

Argentina: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – de Raul, Fernandez, Paredes, Mac 

Selecţioner: Lionel Scaloni

Croaţia: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Modric, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Perisic

Selecţioner: Zlatko Dalic

Duel Lionel Messi - Luka Modric, la Cupa Mondială 2022

Pentru Lionel Messi, aceasta a fost, cel mai probabil, ultima şansă de a pune mâna pe singurul trofeu uriaş care îi lipseşte în carieră, scrie AS.RO. El a câştigat Copa America în 2021, după o finală cu Brazilia, chiar pe Maracana.

De partea cealaltă, Croaţia lui Luka Modric s-a aflat pentru a treia oară în semifinalele unei Cupe Mondiale, după cele din 1998 (1-2 cu Franţa) şi 2018 (2-1 după prelungiri). La această ediţie, au reuşit să trimită acasă principala favorită a competiţiei, Brazilia, încă din faza sferturilor.

Din ultimele şase meciuri disputate în fazele eliminatorii, croaţii au mers mai departe de cinci ori, de fiecare dată după prelungiri sau chiar lovituri de departajare. Mai mult, vicecampionii din 2018 nu au pierdut niciodată la loteria penalty-urilor, având procentaj maxim, 4 din 4.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Argentina - Croația 3-0, în semifinalele Cupei Mondiale 2022. "Pumele" lui Lionel Messi, de neoprit